Live Live

Pijnlijke nederlaag Vitesse bij Fortuna Sittard

Gepubliceerd: Zondag 27 januari 2019 16:07

Pijnlijke nederlaag Vitesse bij Fortuna Sittard

Vitesse heeft zondagmiddag een pijnlijke nederlaag geleden op bezoek bij Fortuna Sittard. Hoewel Bryan Linssen in de eerste helft de Arnhemmers op voorsprong bracht, trokken de Limburgers aan het langste eind door doelpunten van invallers Lars Hutten en Finn Stokkers.
 
Foto: Vitesse.nl/ProShots

Vitesse begon de wedstrijd in Limburg uitstekend, een eerste schot van Bryan Linssen werd na zes minuten nog geblokt, een minuut later was het wel raak. Eduardo legde de bal achter de Fortuna Sittard-verdediging neer, daar dook Linssen op en hij rondde beheerst af: 0-1. De Arnhemmers verzuimden voor rust de score uit te bouwen ondanks enkele goede mogelijkheden.


Na rust hield Vitesse een licht overwicht en kreeg Martin Ødegaard een goede kans om de marge te verruimen. Dat gebeurde niet en zo kwam Fortuna halverwege de tweede helft op gelijke hoogte: invaller Hutten gleed een voorzet vanaf de rechterkant binnen: 1-1. 
 
Fortuna zette aan en Vitesse liep achteruit. Toch leek de wedstrijd op een gelijkspel uit te lopen. In blessuretijd ging keeper Eduardo in de fout toen hij een lange bal van de Fortunezen wilde verwerken. De Vitesse-goalie schoof de bal in de voeten van invaller Stokkers, die geen moment twijfelde. Hij nam de bal ineens op de schoen en schoot van grote afstand binnen in een leeg doel: 2-1.

Deel deze pagina: