Live Live

Play-offs Vitesse voor Europees voetbal na ruime overwinning op De Graafschap

Gepubliceerd: Zondag 12 mei 2019 16:51

Play-offs Vitesse voor Europees voetbal na ruime overwinning op De Graafschap

Vitesse won zondagmiddag met 6-1 van De Graafschap. De bezoekers maakten het de thuisclub vooral in de eerste helft lastig maar keken toch tegen een 2-0 achterstand aan bij rust. Halverwege de tweede helft nam Vitesse snel afstand en kwam het niet meer in de problemen. Dankzij de winst zijn de Arnhemmers verzekerd van deelname aan de play-offs om Europees voetbal.

Foto: instagram.com/mijnvitesse

Vitesse begon zondag slap en slordig aan de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. De Doetinchemmers leken na 10 minuten zelfs op 0-1 te komen. Het doelpunt van Charlison Benschop werd afgekeurd vanwege buitenspel. Even later werd een terugspeelbal opgepikt door Narsingh, maar de kans die dit opleverde was niet aan hem besteed.

 

Vitesse zette daar in het eerste kwartier alleen een kans voor Martin Odegaard tegenover. De Graafschap bleef aanzetten en dat leverde na 19 minuten nog een grote kans voor Delano Burgzorg op.

Na 25 minuten kwam Vitesse tegen de verhoudingen in op voorsprong. Een door Bart Straalman van richting veranderd schot van Martin Odegaard betekende een doelpunt: 1-0. Een slim genomen vrije trap van Martin Odegaard leverde kort daarna een nieuwe kans op voor de thuisclub maar Thomas Buitink kwam net tekort.

 

Na een halfuurtje redde Nigel Bertrams nog op de eerste goede kans voor Tim Matavz, maar scoorde Thomas Buitink koelbloeding de 2-0 uit een voorzet van Vyacheslav Karavaev.


Ook in de tweede helft begon De Graafschap enthousiast en had het na amper een minuut spelen alweer een corner te pakken. De bezoekers kregen al snel een kans, een gevaarlijk schot van Leeroy Owusu. Een paar minuten later ging Martin Odegaard neer in de zestien, maar zowel scheidsrechter Bas Nijhuis als de VAR zien er geen penalty in.

 

Halverwege de tweede helft kreeg Buitink alle ruimte om vrij in te koppen. Zijn tweede treffer van de middag betekende de 3-0. En daarmee was het verzet van de Superboeren wel gebroken.

 

De 4-0 kwam even later uit door een Odegaard benutte penalty, nadat Bryan Linssen was neergehaald binnen de zestien en de 5-0 werd gemaakt door Oussama Darfalou.

 

De Graafschap deed nog wat terug met de 5-1: een prachtige vrije trap van Youssef El Jebli zorgde voor de eretreffer op het scorebord.

 

In de slotfase maakte het Vitesse nog erger voor de bezoekers: Richie Musaba bepaalde in zijn debuutwedstrijd de eindstand op 6-1.  Met de overwinning verzekerden de Arnhemmers zich van deelname aan de play-offs om Europees voetbal.

Deel deze pagina: