Live Live

Postkantoor Oosterbeek gered van sloop

Gepubliceerd: Woensdag 28 augustus 2019 09:25

Postkantoor Oosterbeek gered van sloop

Het voormalige postkantoor aan Plein 1946 in Oosterbeek krijgt een monumentale status en lijkt daarmee van de sloop gered. De eigenaar van het pand uit de wederopbouwtijd wilde het afbreken en vervangen voor nieuwbouw, meldt de gemeente Renkum.

it overleg met buurtbewoners is echter gebleken dat veel Oosterbekers graag het pand wilden behouden voor het dorp. In 2010 oordeelde de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit van de gemeente nog dat het gebouw niet de status van monument waard was. 

Vanwege de geluiden uit de buurt heeft het Renkumse college de commissie gevraagd om bijna tien jaar later nogmaals naar de monumentwaardigheid van het pand te kijken. 

De Commissie vindt dat het voormalige postkantoor een voor de gemeente Renkum zeldzaam voorbeeld is van een postkantoor uit de wederopbouwperiode. "Het is een unicum voor de gemeente Renkum en het is nog één van de weinige nog resterende voormalige postkantoren uit de wederopbouwjaren in Gelderland."

Wat de eigenaar nu met het kersverse gemeentelijke monument wil doen, is nog niet duidelijk. De gemeente gaat met nu met deze partij in overleg. 

Foto: Google StreetView

Deel deze pagina: