Live Live

Regio in ban van Coronavirus, 'hamsteren niet nodig'

Gepubliceerd: Vrijdag 13 maart 2020 19:52

Regio in ban van Coronavirus, 'hamsteren niet nodig'

Nederland is in de ban van het Coronavirus. Het aantal besmettingen nam landelijk flink toe, maar in de regio Arnhem bleef dit aantal stabiel. Wel komt het sociale leven in Arnhem en omgeving door de maatregelen tegen het Coronavirus steeds meer tot stilstand. 

Grotere evenementen zijn afgelast, horeca en sportscholen nemen maatregelen om onder de norm van 100 bezoekers te blijven. Zo schroefde sportschool Indoor Action het maximaal aantal deelnemers aan groepslessen terug van 50 naar 25. 

‘Hamsteren niet nodig’
De schappen in de Arnhemse supermarkten waren vrijdag vaker leeg dan gebruikelijk. Vooral houdbare producten als afbakbroodjes, ontbijtgranen en rijst en hygiëneproducten zoals toiletpapier en papieren zakdoekjes vlogen de winkel uit. Omdat de bevoorrading zonder problemen doorgaat, verwachten supermarkten dat de voorraden in de winkel snel weer zijn aangevuld. Ook premier Rutte benadrukte vrijdag dat ‘hamsteren niet nodig is’.

Aantal besmettingen in de regio Arnhem
Het aantal positieve tests in Arnhem stond vrijdagmiddag nog altijd op 4, in Renkum op 7 en in Rheden op 1. In Lingewaard zijn 2 besmettingen bekend, in Duiven 1.

Deel deze pagina: