Live Live

Relatief veel Arnhemmers achter met betalen zorgpremie

Gepubliceerd: Donderdag 17 oktober 2019 17:19

Relatief veel Arnhemmers achter met betalen zorgpremie

Arnhem steekt met kop en schouders boven de rest van Gelderland uit als het gaat om het aantal wanbetalers van de zorgpremie. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) loopt 2,43 procent van de inwoners minimaal een half jaar achter met het betalen van de zorgpremie.

In omringende gemeenten ligt dit aantal veel lager. Zo ligt in Renkum 0,99 procent achter met betalen. Het kleine en rijke Rozendaal heeft met 0,08 zelfs het laagste percentage van Nederland. In heel Gelderland is het 1,2 procent.

Over het hele land genomen is het aantal wanbetalers sinds 2014 met 30 procent gedaald van 2,2 naar 1,5 procent. In Arnhem was het percentage vijf jaar gelden nog 3,3 procent.

De daling van het aantal wanbetalers van zorgverzekeringen vanaf 2015 hangt volgens het CBS samen met de invoering van een betalingsregeling. Hierdoor kan iemand met een betalingsachterstand bij zijn zorgverzekeraar versneld uitstromen als wanbetaler. “Bij ongewijzigd beleid zou het aantal wanbetalers veel minder sterk zijn afgenomen.” 

Foto: CC0


Deel deze pagina: