Live Live

Remi Bakker kinderburgemeester Renkum

Gepubliceerd: Maandag 20 mei 2019 17:20

Remi Bakker kinderburgemeester Renkum

Remi Bakker (11) uit Doorwerth is gekozen tot kinderburgemeester 2019-2020. Burgemeester Agnes Schaap verraste de basisschoolleerling van de Bernulphusschool in Oosterbeek maandag met een bezoek aan de klas om hem het nieuws te vertellen.

 In het bijzijn van klasgenoten en familie werd het nieuws groots gevierd met taart. De nieuwe kinderburgemeester wordt officieel geïnstalleerd op woensdag 29 mei om 19.30 uur tijdens de raadsvergadering in het gemeentehuis in Oosterbeek.

Kinderburgemeester Remi Bakker vertegenwoordigt het komende jaar alle kinderen van de gemeente Renkum. Als ambassadeur van de gemeente gaat hij samen met grotemensenburgemeester Agnes Schaap mee op pad naar evenementen en officiële gelegenheden, om bijvoorbeeld bijeenkomsten te openen of een toespraak te houden. 

Om kinderburgemeester te worden, konden Renkumse basisschoolleerlingen uit groep 7 een sollicitatiebrief schrijven. 21 kinderen uit de gemeente Renkum solliciteerden naar de functie en werden uitgenodigd zich voor te stellen aan een selectiecommissie die bestond uit burgemeester Agnes Schaap, wethouder Marinka Mulder en leden van de gemeente- en jongerenraad. 

Vier kandidaten werden uitgenodigd voor een verdere kennismaking. Uiteindelijk werd Remi gekozen uit de 21 sollicitanten.

Deel deze pagina: