Live Live

Renkum stopt met gemeentepolis minima

Gepubliceerd: Dinsdag 03 december 2019 15:27

Renkum stopt met gemeentepolis minima

De gemeente Renkum stopt met het aanbieden van een collectieve zorgverzekering voor minima. Via haar website roept de gemeente de houders van deze gemeentepolis om voor 1 januari 2020 zelf zo'n verzekering af te sluiten. “Doet u niets, dan blijft u verzekerd bij Menzis.”

Renkum is een van zeven gemeenten die ophouden met het aanbieden van een dergelijke gemeentepolis voor minima. Dat blijkt uit data van adviesbureau BS&F. Het gaat om samenwerkingen tussen gemeenten enerzijds  en verzekeraars Menzis of CZ. Ook in andere Gelderse gemeenten, zoals Apeldoorn en Brummen, verdwijnen deze polissen.

“Je ziet dat steeds meer verzekeraars afhaken omdat de polissen niet meer rendabel zijn”, zegt Marleen Smit van Divosa, de vereniging voor gemeentelijk directeuren in het sociaal domein, tegen het vakblad Binnenlands Bestuur.

Bij deze polissen hoort vaak een grote aanvullende verzekering. Smit vreest dat minima kiezen voor een budgetpolis en daardoor zorg mijden. Of ze komen voor onverwacht hoge kosten te staan. “Dat is best een groot probleem.”

De gemeente Renkum biedt minima hulp bij het vinden van een passende zorgpolis, laten ze op de site weten. In Arnhem blijft in 2020 de gemeentepolis wel bestaan. 

Foto: CC0

Deel deze pagina: