Live Live

Rijnstate doet op landelijke stakingsdag niet alle deuren dicht

Gepubliceerd: Maandag 18 november 2019 13:54

Rijnstate doet op landelijke stakingsdag niet alle deuren dicht

Aanstaande woensdag 20 november, vindt er een landelijke staking van ziekenhuizen plaats

Aanstaande woensdag 20 november vindt er een landelijke staking van ziekenhuizen plaats. Honderden afdelingen in ziekenhuizen, zoals operatiekamers, radiologie, verpleegafdelingen, facilitaire dienst en laboratoria blijven vierentwintig uur lang gesloten voor niet-spoedgevallen. 

Ook worden er binnen veel ziekenhuizen ludieke acties gehouden, en zullen veel ziekenhuizen een afvaardiging naar het Jaarbeursplein in Utrecht sturen om te demonstreren. Daar zal FNV Voorzitter Han Busker dan een petitie met duizenden steunbetuigingen voor het ziekenhuispersoneel aan NVZ-voorzitter Ad Melkert overhandigen.

De actiebereidheid is in het hele land groot. Meer dan 90 % van de ziekenhuizen en revalidatiecentra heeft toegezegd woensdag te gaan staken. Aanleiding is de alom gedeelde boosheid op de NVZ, die het maar niet voor elkaar krijgt om met een goede cao te komen.

Ook ziekenhuis Rijnstate doet mee, maar gaat aanstaande woensdag niet helemaal plat. Een woordvoerder van ziekenhuis Rijnstate zei desgevraagd dat in Rijnstate niet alle afdelingen voor niet-spoedeisende patiënten gesloten zijn, maar dat ze een zondagsdienst gaan draaien. Dat houdt in dat ze alleen maar spoedoperaties en – interventies doen. Rijnstate spreekt dan ook niet van stakingen. Het actiecomité van Rijnstate zal buiten voor de deur actievoeren. Wel zegt het ziekenhuis vanwege de staking zeventig operaties af, staakt de radiologie, en gaan de operatiekamers dicht. Rijnstate stuurt geen afvaardiging naar Utrecht.

Deel deze pagina: