RTV Arnhem - Renkum

Renkum

 • Information
  21 september 2020 18:25

  Herfstmarkt bij bezoekerscentrum Renkums Beekdal op zaterdag 26 september

  RENKUM - Het is weer de tijd om te oogsten, voorraden te maken en fruit te verwerken, kortom: tijd voor de Herfstmarkt. Bij het bezoekerscentrum Renkums Beekdal is op zaterdag 26 september van alles te doen en beleven.
 • Information
  20 september 2020 21:20

  Kiki (9) krijgt eerste speldje van motorrijdende veteranen

  OOSTERBEEK - "We zijn de kinderen zo ontzettend dankbaar dat ze ieder jaar bloemen leggen op de graven van de gevallenen op de begraafplaats in Oosterbeek dat we ze een aandenken wilden geven", vertelt de Britse veteraan Charlie McColgan. Hij heeft zondag het eerste speldje uitgereikt aan het 9-jarige bloemenmeisje Kiki van Essen.
 • Information
  20 september 2020 13:55

  'Intense stilte' bij Airborne Herdenking in Oosterbeek

  OOSTERBEEK - De 'intense stilte' viel dominee Monique van Zoest zondagmorgen het meest op tijdens de 76e herdenking van de Slag om Arnhem op de Airborne Begraafplaats in Oosterbeek. De Britse legerpredikant Richard Smith sprak van 'het raarste jaar ooit.' Beide voorgangers doelden op het ontbreken van veteranen van de Slag om Arnhem en de vele duizenden belangstellenden die gewoonlijk bij de herdenking zijn.
 • Information
  20 september 2020 13:00

  TERUGKIJKEN | Herdenking gevallen Airborne-soldaten in Oosterbeek

  OOSTERBEEK - Op de Airborne-begraafplaats in Oosterbeek liggen meer dan 1750 geallieerde militairen begraven, die gesneuveld zijn tijdens de Slag om Arnhem. Tijdens de herdenking op de Airborne Begraafplaats in Oosterbeek worden zij herdacht.
 • Information
  19 september 2020 19:00

  Ambassadeur Canada legt krans bij monument Driel

  DRIEL - Ambassadeur Lisa Helfand heeft zaterdag een krans gelegd bij het monument op de Drielse Rijndijk. De korte plechtigheid bij het Monument Royal Engineers en Royal Canadian Engineers is geleid door Frans Ammerlaan van de Market Garden Foundation.
 • Information
  18 september 2020 08:45

  'U zit voor altijd in ons hart', Airborne-veteranen krijgen fotoboek

  OOSTERBEEK - Veteranen van de Slag om Arnhem in september 1944 hebben deze week van de burgemeesters van de vier Airborne-gemeenten een groet inde vorm van een fotoboekje gekregen. "U zit voor altijd in ons hart, we zullen altijd aan jullie blijven denken.
 • Information
  17 september 2020 18:10

  Initiatief voor monumenten geëxecuteerden krijgt vervolg

  OOSTERBEEK - Het initiatief van Hans Ariëns om gedenktekens te plaatsen op plekken waar in de Tweede Wereldoorlog mensen zijn geëxecuteerd, krijgt ook komend jaar een vervolg. Dat meldt Ariëns na de onthulling van een monument op de Nico Bovenweg in Oosterbeek.
 • Information
  17 september 2020 10:55

  Frans klimt de kerk in om bombardement te herdenken

  WOLFHEZE - Donderdagochtend, exact elf minuten over half twaalf, gaan de gedachten in de gemeente Renkum even terug naar zondag 17 september 1944. Geallieerden lieten toen bijna 800 bommen vallen rond Wolfheze.
 • Information
  15 september 2020 22:50

  De slaaptrein naar Oostenrijk is terug van weggeweest

  WOLFHEZE - "Hij is vanochtend aan komen rijden vanuit drie verschillende steden: Düsseldorf, Innsbruck en Wenen", vertelt machinist Cor Poppe-Verburg van de NS. Hij zit trots in de locomotief van de slaaptrein op station Wolfheze.
 • Information
  15 september 2020 10:57

  Honderden leerlingen Dorenweerd College hele week nog thuis om corona

  DOORWERTH - Leerlingen uit 4 en 5 vwo van het Dorenweerd College blijven ook deze week thuis. Ook de leerlingen in 5 havo komen niet naar school en één 3 vwo-klas blijft thuis.
 • Information
  14 september 2020 22:49

  Geëxecuteerde Oosterbekers krijgen laatste eer

  WOLFHEZE - Hans Ariëns speelde als klein kind altijd in de bossen van Oosterbeek. Later ontwikkelde hij een grote interesse in de Tweede Wereldoorlog.
 • Information
  14 september 2020 21:00

  De kogelgaten zitten er nog: deze tunnel zorgde voor vertraging bij John Frost

  OOSTERBEEK - De kogelgaten uit de Tweede Wereldoorlog zitten nog in de muren van het tunneltje aan de Klingelbeekseweg in Oosterbeek. "Een ware kogelregen", aldus historicus Maarten van Rossem.