Live Live

Rustige eerste dag van gedeeltelijke lockdown

Gepubliceerd: Maandag 16 maart 2020 19:49

Rustige eerste dag van gedeeltelijke lockdown

Op de eerste dag van de gedeeltelijke lockdown vanwege het coronavirus was het in Arnhem rustiger dan gebruikelijk. Wie thuis kon werken deed dat en wie dat niet kon ging gewoon naar z'n werk. Daardoor was het minder druk op straat met auto's en fietsers. Ook in het openbaar vervoer was het veel rustiger dan op een normale maandag. Veel winkeliers hadden een rustige dag, bij banken, zoals de ABN Amro aan de Velperweg was het 'iets rustiger dan gebruikelijk'.

Rustig op scholen en kinderdagverblijven
De maatregel om scholen en kinderdagverblijven alleen open te houden voor kinderen van ouders in vitale beroepen had effect. Op verschillende basisscholen waren maar enkele leerlingen aanwezig. Ondertussen bereiden de scholen in het voortgezet onderwijs mogelijkheden voor om straks eindexamenleerlingen zo goed mogelijk te begeleiden richting hun examen.

Arnhem is thuis en eet thuis

Het groeiende leger aan thuiswerkers en thuisblijvers had ook een positief effect. De warme bakkers verkochten veel meer brood dan normaal op een maandag. Zo vertelde een medewerkster van één van de Arnhemse bakkers vandaag 50 procent meer brood te hebben gebakken, en dat dit toch in dezelfde tijd werd verkocht.


Deel deze pagina: