Live Live

Sim en Schoon Onderweg: plan voor betere doorstroming regio Arnhem Nijmegen

Gepubliceerd: Maandag 10 februari 2020 11:23

Sim en Schoon Onderweg: plan voor betere doorstroming regio Arnhem Nijmegen

Onder de noemer Slim en Schoon Onderweg zijn gemeenten in de regio Arnhem Nijmegen, provincie Gelderland en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en het bedrijfsleven een samenwerking aangegaan, met als doel de bereikbaarheid van de regio te verbeteren.


Met een budget van 3,4 miljoen euro starten er in 2020 verschillende acties om duurzamer te reizen. Voor een betere doorstroming van het verkeer zijn infrastructurele verbeteringen niet genoeg, zegt wethouder gemeente Overbetuwe en bestuurlijk accounthouder Dimitri Horsthuis Tangelder. Ook een duurzame gedragsaanpak is nodig. Daarbij is samenwerking met verschillende partijen van groot belang. ‘We streven naar meer schone kilometers in onze dagelijkse verplaatsingen.’

Zo worden er onder meer een zogenaamde mobiliteitsmakelaar en een logistiek makelaar ingezet om bedrijven te helpen met het slimmer en schoner maken van hun verkeersstromen: slim roosteren en het stimuleren van fietsen, ov gebruik en samen rijden.

Ook werken de partners samen aan schonere binnensteden door het inzetten van elektrische voertuigen die winkels en bedrijven bevoorraden, meer gebruik van logistieke hubs buiten het centrum. Voor inwoners realiseren ze in 2020 dertien eHubs voor het stimuleren van elektrische deelvoertuigen zoals fietsen, bakfietsen en auto’s.

Meer informatie kunt u lezen in het programmaplan Slim & Schoon Onderweg 2019-2022, te vinden op de website www.slimschoononderweg.nl

Deel deze pagina: