Live Live

Slutskiy stapt op bij Vitesse na nieuwe nederlaag

Gepubliceerd: Vrijdag 29 november 2019 22:29

Slutskiy stapt op bij Vitesse na nieuwe nederlaag

Trainer Leonid Slutskiy is opgestapt als trainer na de vijfde nederlaag op rij van Vitesse. De Rus stapte op na de 3-2 nederlaag, vrijdagavond bij SC Heerenveen.

Slutskiy kwam in de zomer van 2018 naar Vitesse als opvolger van Henk Fraser. In zijn eerste seizoen verloor Vitesse in mei dit jaar de finale van de play-offs om Europees voetbal van FC Utrecht.

De vijfde nederlaag op rij leidde tot een 'goodbye' van de trainer, die direct afloop van de wedstrijd zijn vertrek bekend maakte. Hij zei 'dat de club voorop staat en beter af is zonder hem'. De altijd goedlachse Rus bedankte Nederland en zei veel geleerd te hebben.

Vitesse begon in Heerenveen verrassend goed, en kwam zelfs op een 0-2 voorsprong door treffers van Tim Matavz en Bryan Linssen. Nog voor rust kwamen de Friezen terug tot 1-2 nadat Hicham Faik een penalty benutte.

Na rust dicteerde SC Heerenveen het spel en dat leidde tot talrijke kansen. Voormalig Vitesse-speler Mitchell van Bergen maakte de gelijkmaker en een paar minuten later maakte Jens Odgaard de winnende treffer: 3-2.

Deel deze pagina: