Live Live

Sonsbeek 2020

Gepubliceerd: Dinsdag 21 januari 2020 13:53

Sonsbeek 2020

Vanochtend vond de presentatie plaats van Sonsbeek 20-24 in een druk bezochte persbijeenkomst bij Collectie de Groene in Arnhem.

Vanaf 5 juni 2020 loopt een 16 kilometer lange kunstroute van het centrum van Arnhem, via de parken Sonsbeek en Zypendaal en Schaarsbergen naar het Nationale Park de Hoge Veluwe en het Kröller Müller museum.

De twaalfde editie van Sonsbeek brengt maar liefst 35 kunstenaars uit de hele wereld bijeen die in de meeste gevallen nieuw werk hebben gemaakt.

De tentoonstellingen van hedendaagse kunst zijn te vinden op verschillende plekken in de stad, zoals in collectie de groen, museum Arnhem in de Kerk en cultureel centrum Rozet.

Het Kröller Müller museum doet mee aan drie solo tentoonstellingen. Museum Arnhem presenteert in de Kerk een groepstentoonstelling met onder meer de monumentale installatie: “The parliament of Ghosts” van de Ghanese kunstenaar Ibrahim Mahama .

Hieronder kunt u de interviews beluisteren met de directeur van Sonsbeek 20-24 Steven van Teeseling en een interview met Jannet de Goede, hoofd collecties van het Kröller Müller museum.

Deel deze pagina: