Live Live

SP maakt zich zorgen over de zorg

Gepubliceerd: Vrijdag 03 april 2020 21:17

SP maakt zich zorgen over de zorg

De SP fractie maakt zich zorgen over de zorg, die onder grote druk staat vanwege de corona crisis.

De Arnhemse samenleving vraagt het ongekend maximale aan onze zorgverleners en de zorginstellingen om deze crisis door te komen.

Geen huisuitzettingen tijdens de coronacrisis

Ook stelde de SP een aantal vragen over het onderwerp "Geen huisuitzettingen tijdens de coronacrisis"

De SP is van mening dat gedwongen huisuitzettingen tijdens de coronacrisis voor huurders van particuliere verhuurders net zo onwenselijk is als huisuitzetting van huurders van woningbouwcorporaties.

Schimmelwoningen Vivare in Presikhaaf

De woningbouwcorporatie Vivare heeft een team bij elkaar gebracht met een coördinator om exact in beeld te brengen welke acties nodig zijn om de meldingen en klachten van een grote groep huurders in Presikhaaf te verhelpen.

De SP voerde met deze groep huurders van Vivare actie om Vivare te bewegen deze huizen aan te pakken. Huizen met schimmel, vocht, ongedierte zoals ratten en muizen worden nu na jaren opgeknapt.

Huurders klaagden al jaren over het slechte onderhoud maar werden niet serieus genomen. De SP haalde met de huurders honderden handtekeninen op en toen dat nog niet genoeg was, maakte de partij een zwartboek dat met een grote groep huurders aan Vivare is overhandigd. 

Deel deze pagina: