Live Live

Stadsboerderijen Arnhem zijn weer open

Gepubliceerd: Maandag 08 juni 2020 13:51

Stadsboerderijen Arnhem zijn weer open

De stadsboerderijen Presikhaaf en De Korenmaat in Arnhem Zuid zijn weer open voor publiek. De eerste dag is een beetje een druilerig, maar iedere druppel regen is op de boerderij net zo gemist als de reuring van bezoekers.

Op beide boerderijen zijn de inmiddels bekende bewegwijzering en pijlen op de grond te vinden, maar nieuw is een reserveringssysteem via de website. En dát is even wennen voor bezoekers die altijd gewend zijn gewoon op ieder moment aan te kunnen komen: nagenoeg de helft van de aanwezigen heeft de eerste ochtend geen reservering gemaakt. “Vandaag is het zo rustig dat ik geen mensen teleur hoef te stellen, maar als het drukker is kan dat natuurlijk niet,” legt Arnold Steenhuis uit, coördinator locaties van het Natuurcentrum Arnhem. 


Een wat latere opening dan andere instellingen. Dat heeft te maken met het benodigde arsenaal aan vrijwilligers en medewerkers, waarvan velen een afstand tot de arbeidsmarkt hebben of anderszins tot een kwetsbare groep behoren. “Voor sommige collega’s was het een grote stap om weer te beginnen. En om weer goed te kunnen draaien met publiek, hebben we iedereen weer hard nodig,” aldus Steenhuis.

Drukke periode
Maar ook tijdens de sluiting, gingen alle boerderijwerkzaamheden natuurlijk gewoon door. “Het voorjaar is juist altijd een bijzonder drukke periode, die we nu ingingen met minimale bezetting vanwege de corona maatregelen,” aldus Steenhuis. De voltooiing van een nieuwe winkel op De Korenmaat heeft vertraging opgelopen doordat toeleveranciers ook te kampen hebben gehad met onderbezetting.

Voorlopig zijn beide stadsboerderijen door de weeks te bezoeken met een online reservering van 10.00-12.00 uur en van 14.30-16.30 uur. Na deze week wordt gekeken of de boerderijen in het weekend ook weer open kunnen gaan. Educatie is ook een belangrijke pijler van het Natuurcentrum; de lessen aan het basisonderwijs worden vanaf september weer opgestart.

Deel deze pagina: