Live Live

Storymaps energietransitie in Arnhem

Gepubliceerd: Woensdag 16 oktober 2019 12:57

Storymaps energietransitie in Arnhem

Arnhem gaat van het gas af. Per wijk wordt bekeken wat de beste mogelijkheden zijn om dat te realiseren. Als extra hulpmiddel zijn er kaarten per wijk gemaakt, die de mogelijkheden van de energietransitie in de Arnhemse wijken laten zien.

Het gaat daarbij niet alleen om energie, maar alles wat met een duurzame wijk te maken heeft, dus ook klimaat, wijkeconomie, groen, sociaal, enz. Deze kaarten zijn voor iedereen toegankelijk en zijn heel handig als je met je buurt wilt verduurzamen.

Wijk Analyse

Om de visie en plannen te kunnen maken is het van belang om naast welke warmteopties er zijn ook de mogelijkheden in de wijken te bepalen. Die wordt bepaalt door de inwoners van de wijk, door de woningen, gebouwen en andere relevante thema’s zoals klimaat, groen, sociale cohesie, wijkeconomie, bedrijven, etc. Al deze thema’s vormen samen een wijkanalyse die de mogelijkheden voor de energietransitie in de wijken aangeeft.

Deze storymaps komen op een open portal en zijn vervolgens voor iedereen in te zien en te gebruiken. De storymaps vormen de basis voor de gesprekken van de gemeente met inwoners en samenwerking met actieve wijken over de energietransitie.

Foto met dank aan: “Boei! In Arnhem”.

Deel deze pagina: