Live Live

Terugkijken: Arnhems fractievoorzittersoverleg

Gepubliceerd: Woensdag 18 december 2019 09:13

Terugkijken: Arnhems fractievoorzittersoverleg

Op de agenda woensdagmorgen onder meer het aankomende 'klankbordgesprek' tussen burgemeester Ahmed Marcouch en fractievoorzitters. Daar krijgt de burgervader feedback en wordt ook de raad een spiegel voorgehouden op het eigen functioneren. Dit gesprek vindt plaats achter gesloten deuren en ook het verslag is slechts inzichtelijk voor een select politiek gezelschap.

Daarnaast wordt er teruggeblikt op de afgelopen maanden. Daarin werd een politieke crisis beslecht en de begroting vastgesteld. Ook ging het nog regelmatig over omgangsvormen en sfeer en was de strijd tussen personen soms voelbaar. Raadsagenda's liepen vaak dusdanig uit dat ze niet werden afgemaakt. Welke reflectie hebben de politieke leiders over deze periode naar zichzelf en elkaar?

Woensdag 18 december doet RTV Arnhem vanaf 8.55 uur live verslag van het presidium van de Arnhemse gemeenteraad. Dat is het maandelijkse overleg tussen de fractievoorzitters, voorgezeten door Marcouch. Het presidium doet aanbevelingen over de organisatie en het functioneren van de raad. De uitzending wordt ondersteund door commentaren en interviews van politiek verslaggever Huibert Veth.

Foto: A. van der Wal (CC)

Deel deze pagina: