Live Live

Theaterproject De Broekies wint Arnhemse Jeugd Cultuur Award

Gepubliceerd: Zondag 03 november 2019 17:16

Theaterproject De Broekies wint Arnhemse Jeugd Cultuur Award

Het project De Broekies heeft de Jeugd Cultuur Award van de gemeente Arnhem gewonnen. De Broekies is een project waarin kinderen theater maken over hun wijk, Het Broek Arnhem. De publieksprijs van de Jeugd Cultuur Award ging naar het KinderWijkTeam.

Dat houdt zich onder meer bezig met het opruimen van zwerfafval, om daar weer nieuwe spullen mee te maken. Nicole Vervloed ontving de prijs zondag uit handen van wethouder Hans de Vroome (cultuur) in Rozet. Aan de prijs is onder meer een geldbedrag van 750 euro verbonden.

De vorige keer dat de gemeente deze prijs heeft uitgereikt, was in 2017. Toen won het Malburgse jeugdorkest DWS. Om de prijs te winnen, moet een project kunstzinnig zijn, gericht zijn op de wijk, gericht zijn op de jeugd en uitnodigend zijn om aan mee te doen voor iedereen.

Nicole Vervloed van De Broekies krijgt de prijs uit handen van wethouder Hans de Vroome. Tweede van links op de foto: Mike Hoose van het KinderWijkTeam.


RTV Arnhem sprak zondag na afloop met de prijswinnaars Mike Hoose en Nicole Vervloed. "Misschien is de publieksprijs wel de mooiste prijs."

Deel deze pagina: