Live Live

Toeristische plaatsen mogelijk dicht voor motoren, grens blijft open

Gepubliceerd: Dinsdag 07 april 2020 08:36

Toeristische plaatsen mogelijk dicht voor motoren, grens blijft open

Op de Veluwe, de Veluwezoom en in de Betuwe worden sluit tijdens het paasweekeinde mogelijk toeristische plaatsen en wegen af voor motorrijders en wielrenners. De Veiligheidsregio Gelderland-Midden bekijkt of zij met deze maatregel wandelaars de mogelijkheid kunnen geven om van het mooie weer te genieten.

De maatregel is het gevolg van het feit dat groepen motorrijders en wielrenners zich afgelopen weekeinde niet correct hebben gedragen. Dit gebeurde onder meer op de Posbank bij Rheden, waar door de aanwezigheid van groepen onvoldoende afstand kon worden gehouden.

Welke plaatsen en wegen precies worden afgesloten wordt nog bekeken door de Veiligheidsregio Gelderland-Midden, waar onder meer de Veluwe, de Veluwezoom en de Betuwe onder vallen. In overleg met de regering kijkt zij eveneens naar mogelijke maatregelen voor het bezoeken van meubelboulevards en tuincentra.

Grens
De grens tussen Nederland en Duitsland blijft wel open, maar alleen voor grensoverschrijdend woon-werkverkeer en vrachtverkeer. De marechaussee en de Bundespolizei controleren daar streng op en zullen dagjesmensen aanspreken.

Mensen die Duitsland in willen worden vanaf komende vrijdag overigens twee weken in quarantaine geplaatst. Het maakt daarbij niet uit of zij symptomen van het corona-virus hebben. Hoe lang deze maatregel geldt, is niet duidelijk.foto: (c) Paul Snelders

Deel deze pagina: