Live Live

Trainer jeugdelftal OVC '85 weg na incident bij Spero

Gepubliceerd: Dinsdag 18 februari 2020 21:10

Trainer jeugdelftal OVC '85 weg na incident bij Spero

Het bestuur van voetbalvereniging OVC ’85 uit Oosterbeek zegt in een verklaring het incident van afgelopen zaterdag bij Spero in Elst ‘te betreuren’. De trainer van het elftal JO17-1 is na het voorval opgestapt. Volgens de Oosterbeekse club realiseert de trainer zich ‘dat hij niets te zoeken had in het veld en dat hij een voorbeeldfunctie heeft’.

De openbaar aanklager van de KNVB is een tuchtrechtelijk onderzoek gestart naar een incident waarbij een jeugdtrainer is neergeslagen. Dat gebeurde zaterdag in een jeugdwedstrijd tussen Spero uit Elst en OVC '85 uit Oosterbeek.

Volgens Omroep Gelderland is op beelden van VoetbalTV is duidelijk te zien dat de scheidsrechter de jeugdtrainer neerslaat. De leidsman haalde vermoedelijk uit, nadat de jeugdtrainer hem tussen zijn benen had gegrepen.

De trainer van de Oosterbeekse jeugdvoetballers zou het veld zijn ingelopen toen de scheidsrechter twee rode kaarten aan het team uit Oosterbeek gaf. De wedstrijd werd gestaakt.

De KNVB zegt dat de onafhankelijke aanklager een tuchtrechtelijk onderzoek is gestart. Dit kan leiden tot een schikkingsvoorstel, mogelijk wordt de tuchtcommissie ingeschakeld.


Foto: Pixnio

Deel deze pagina: