Live Live

Uiterwaarden in Renkum 's nachts op slot

Gepubliceerd: Woensdag 20 mei 2020 11:25

Uiterwaarden in Renkum 's nachts op slot

De uiterwaarden in de gemeente Renkum zijn  tussen zonsondergang en zonsopkomst niet langer toegankelijk. De maatregel is genomen om overlast door jongeren te voorkomen.

"De afgelopen weken hebben voornamelijk jongeren veel geluidsoverlast veroorzaakt. Jongeren nemen drank en eten mee en laten hun afval, waaronder gebroken glaswerk, in de uiterwaarden. Dat is gevaarlijk voor loslopend vee dat op de Uiterwaarden verblijft", stelt de politie op haar Facebook-pagina.

Zij meldt ook dat de jongeren zich niet aan noodzakelijk 1,5 meter afstand houden en dat er brandjes worden gesticht. "In deze tijd van droogte brengt dat grote risico’s met zich mee."


De politie gaat de komende maanden extra aandacht geven aan de uiterwaarden en controleert vooral tijdens de avonden en nachten. In eerste instantie krijgen overtreders een waarschuwing, maat de politie gaat uiteindelijk ook bekeuren. De boete voor het niet houden aan de afstandsregels varieert van 95 Euro (tot 18 jaar) tot 390 Euro (18 jaar en ouder).


foto: politie Renkum.

Deel deze pagina: