Live Live

Update #1: belangrijkste nieuws uit de regio Arnhem over corona-pandemie

Gepubliceerd: Woensdag 18 maart 2020 12:45

Update #1: belangrijkste nieuws uit de regio Arnhem over corona-pandemie

In deze update lees je een samenvatting door onze redactie van het belangrijkste nieuws over de gevolgen van corona-pandemie in de regio Arnhem.

Het RIVM telde tot en met dinsdag in Gelderland 174 besmettingen met het coronavirus. In Arnhem en Renkum zijn acht gevallen bekend. In Rheden zijn twee personen positief getest. Rozendaal, Duiven en Doesburg kennen 1 besmetting. In Zevenaar en Westervoort is nog geen besmetting bekend.

In Noordrijn Westfalen is het virus inmiddels bij 3400 mensen vastgesteld. Het openbare leven net over de grens ligt grotendeels stil en de Duitse deelstaat heeft 150 miljoen Euro beschikbaar gesteld voor ziekenhuizen en verpleeginrichtingen.

Ondernemersvereniging MKB Zevenaar heeft haar 250 leden in een brief gevraagd of zij mogelijkheden zien om op korte termijn meer klanten naar de winkels te krijgen. De vereniging denkt daarbij aan aangepaste openingstijden of een soepeler parkeerbeleid.

Boekhandel Hijman Ongerijmd in Arnhem houdt haar winkel nog wel open, maar kiest er ook voor om de daar bestelde boeken te bezorgen. In de stad zelf doet de boekhandel dat met de fiets. Wie buiten Arnhem woont krijgt de boeken toegezonden.

De IKEA-vestiging in Duiven gaat vandaag niet meer open. Het bedrijft heeft dat gisteravond besloten om de gezondheid van zowel het eigen personeel als klanten te kunnen waarborgen.

Mathieu Maanders uit Duiven heeft het initiatief genomen om een website in het leven te roepen waar mensen informatie over corona kunnen vinden en met elkaar kunnen communiceren. Maanders heeft een progressieve spierziekte en een longcapaciteit van 40 procent en is dus aan huis gebonden. Meer informatie is te vinden op duivenonline.nl.

NS en Prorail wijzigen met ingang van aanstaande zaterdag de dienstregeling, waarbij het aantal treinen per lijn tot twee wordt teruggebracht en intercity's worden vervangen door sprinters die op elk station stoppen. Op het traject Arnhem-Den Helder blijven wel intercity's rijden.

Streekvervoerders Arriva en Breng hebben de dienstregeling afgelopen weekeinde al gewijzigd. Reizigers die met de bus of trein willen wordt aangeraden om ongeveer een uur voor de reis te kijken of die wel rijdt. Vanaf donderdag geldt de vakantiedienstregeling bij Breng.

Vervoerder AVAN, die actief is in de regio Arnhem-Nijmegen, is gestopt met het vervoer van kinderen naar de kinderdagopvang en scholen. Voor de kinderen van wie beide ouders in vitale beroepen werken regelt AVAN apart vervoer op voorwaarde dat de opvang beschikbaar is.

Verpleeg- en verzorgingshuizen in de regio Arnhem hebben ingrijpende maatregelen afgekondigd om de bewoners, cliënten en personeel te beschermen. Het gaat dan onder meer om een bezoekersstop en selectie aan de deur voor mensen van buitenaf. 

Vitesse heeft werktijdverkorting aangevraagd voor alle contractspelers, het kantoorpersoneel, trainers en stafleden uit de jeugdopleiding. Omdat de competitie stil ligt heeft de club tot 6 april geen inkomsten.

Deel deze pagina: