Live Live

Update #12: aantal patiënten stabiliseert, rustig tijdens Pasen

Gepubliceerd: Dinsdag 14 april 2020 08:12

Update #12: aantal patiënten stabiliseert, rustig tijdens Pasen

Het aantal patiënten met corona in de regio Arnhem is de afgelopen dagen licht toegenomen. Tijdens de Paasdagen werden zes mensen uit Zevenaar in het ziekenhuis opgenomen. Uit Arnhem, Lingewaard, Rheden en Overbetuwe is de afgelopen dagen 1 patiënt opgenomen met corona. Zo blijkt uit de cijfers van het RIVM.

Veel mensen hebben wel gehoor gegeven aan de oproep om Pasen thuis te vieren, waardoor het bijna nergens heel druk was. Dit was gisteren wel het geval bij de Action op de woonboulevard in Arnhem-Zuid. Volgens burgemeester Marcouch van Arnhem waren genomen veiligheidsmaatregelen ook onvoldoende, waarna hij de winkel heeft gesloten.

De veiligheidsmaatregel zijn dinsdag aangepast en in de loop van die dag is de winkel weer open gegaan.

In totaal zijn tijdens de Paasdagen 287 bekeuringen uitgedeeld voor te hard rijden, samenscholing en onbehoorlijk gedrag. Verschillende overtreders reageerden verbaal agressief tegenover de politie.

Crowdfunding
Het initiatief van een groep jongeren uit Arnhem en Westervoort om een video-chat groep tegen eenzaamheid te realiseren, heeft in de afgelopen dagen 292 Euro opgeleverd. De 9 jongeren willen via crowdfunding 25.000 Euro inzamelen voor het bouwen van een app, waarmee mensen met willekeurige anderen een video-gesprek aan kunnen gaan om zo de eenzaamheid te verdrijven.

foto: Paul Snelders.

Deel deze pagina: