Live Live

Update #13: vier nieuwe patiënten, verse groenten voor Voedselbank

Gepubliceerd: Donderdag 16 april 2020 08:36

Update #13: vier nieuwe patiënten, verse groenten voor Voedselbank

Het aantal patiënten dat met corona in het ziekenhuis is opgenomen is in de regio Arnhem redelijk stabiel gebleven. Het gaat om vier nieuwe gevallen, waaronder twee personen uit Lingewaard, een in Arnhem en een in Overbetuwe. In de Liemers zijn geen nieuwe patiënten met het covid-19 virus in het ziekenhuis opgenomen. Zo blijkt uit cijfers van het RIVM.

Arnhem en Overbetuwe blijken daaruit het zwaarst getroffen. Beide gemeenten tellen in totaal 54 mensen die met corona klachten in het ziekenhuis zijn opgenomen.

De situatie in de verpleeghuizen in Arnhem is op dit moment onder controle en er heerst relatieve rust. Het personeel beschikt over voldoende beschermingsmiddelen en er is geen behoefte aan extra lobbywerk. Dat heeft wethouder Van der Zee aan de gemeenteraad gemeld. Van der Zee reageert daarmee op eerdere geluiden dat er een tekort aan beschermingsmiddelen zou dreigen. De wethouder zegt er overigens wel bij dat dit de situatie van dit moment is en dat dat snel kan veranderen.

Verse groenten
De Voedselbank in de regio Arnhem profiteert van een akkoord dat de kwekers en tuinders van de Next Garden in Lingewaard met hun belangenorganisatie Greenport Gelderland hebben gesloten. Door deze overeenkomst kunnen de kwekers en tuinders verse groenten, die overblijft omdat de veiling minder afnemen nu aan de Voedselbank leveren. De Voedselbank in Arnhem verdeelt de groenten dan weer over de 26 aangesloten voedselbanken in de regio.foto: Flickr.com.

Deel deze pagina: