Live Live

Update #14: gezichtsschermen voor personeel Rijnstate

Gepubliceerd: Maandag 20 april 2020 08:18

Update #14: gezichtsschermen voor personeel Rijnstate

Het aantal inwoners van Gelderland dat is overleden aan de gevolgen van het coronavirus is opgelopen tot 412. Van hen komen 64 mensen uit de regio Arnhem. Met 14 sterfgevallen is de gemeente Rheden het zwaarst getroffen, gevolgd door Arnhem, waar 13 mensen aan het virus zijn overleden. Overbetuwe telt 11 sterfgevallen en in Zevenaar zijn dit er 9.

In het afgelopen weekeinde zijn in Gelderland 20 nieuwe patiënten met Covid-19 opgenomen.

Ziekenhuis Rijnstate krijgt vandaag kunststof gezichtsschermen voor zorgmedewerkers. De schermen komen van leidingbuizenfabrikant Wavin, die 50.000 schermen aan ziekenhuizen in Arnhem, Ede, Zwolle en Groningen doneert. De gezichtsschermen zijn ontwikkeld in overleg met de zorgsector en zijn bedoeld als extra bescherming naast mondkapjes. De schermen zijn gemaakt van het kunststof dat normaal gesproken wordt gebruikt voor het maken van leidingsystemen.

De kans op een brand in de natuurgebieden op de Veluwe is kleiner dan normaal als gevolg van het coronavirus. Dat is de verwachting van de veiligheidsregio Gelderland-Midden. De veiligheidsregio stelt dat er door het virus minder fietsers en wandelaars in het bos zijn en het merendeel van de natuurbranden juist ontstaat door menselijk toedoen.

Level 42
Sean Freeman, de in Arnhem wonende saxofonist van Level 42, geeft vandaag een aantal privé-optredens in Zevenaar. Freeman doet dit op uitnodiging van Harry Geurkink, die een therapie- en trainingspraktijk heeft waar mensen revalideren. De praktijk van Geurkink zit dicht in verband met de corona-maatregelen en een aantal van zijn patiënten zitten nu thuis en krijgen weinig of geen bezoek. Bij enkele van hen treedt Freeman vandaag op.

Deel deze pagina: