Live Live

Update #15: Arnhem wil voorzichtig starten met sportende jeugd

Gepubliceerd: Donderdag 23 april 2020 08:50

Update #15: Arnhem wil voorzichtig starten met sportende jeugd

Arnhem bereidt zich voor op de eerste stappen in het versoepelen van de corona-regels. De gemeente werkt aan een financiële risico-analyse en het Sportbedrijf Arnhem maakt afspraken om de jeugd weer buiten te laten sporten.

Arnhem werkt aan verschillende scenario’s voor de toekomst om zo de recessie als gevolg van de huidige corona-crisis het hoofd te bieden. Dat heeft wethouder Van der Zee aan de gemeenteraad laten weten. De wethouder hoopt volgende week met een risico-analyse te kunnen komen, maar houdt al rekening met meer uitgaven in de zorg en het uitstel van maatregelen in de jeugdzorg. Ook stelt hij dat een aantal lokale ambities opzij moeten worden gezet om de financiële klappen op te vangen. Volgens Van der Zee gaat het om miljoenen, die nu gereserveerd moeten worden.

De gemeente wil voorzichtig starten met het laten sporten van kinderen en jongeren. Dat zegt sportwethouder Van Dellen van sport op de site van de gemeente Arnhem. Hij verwacht snel duidelijkheid te kunnen geven over hoe de jeugd tot 18 jaar weer kan sporten. De wethouder wil dat er duidelijke afspraken gemaakt worden over het gebruik van de buitensportaccommodaties, openingstijden, bezetting en de rol van verenigingen. Het Sportbedrijf Arnhem is daarbij het aanspreekpunt voor inwoners, verenigingen, scholen en sportclubs. De maatregel gaat in op 29 april.

Ramadan
Burgemeester Marcouch van Arnhem heeft moslims opgeroepen om tijdens de Ramadan thuis te bidden en ook thuis de iftar te gebruiken. In een video, die Marcouch samen met burgemeester Aboutaleb van Rotterdam heeft gemaakt, wijst hij de moslims nog eens op de 1,5 meter afstand tussen mensen en op het verbod op groepsvorming. Ook tijdens de gezamenlijke maaltijd na zonsondergang zijn grote bijeenkomsten in de moskee niet toegestaan. De gebedshuizen gaan overigens zelf controleren of deze regels worden nagekomen.foto: Flickr/Tyler Yeo (creative commons)

Deel deze pagina: