Live Live

Update #2: het nieuws van donderdag over het corona-virus

Gepubliceerd: Donderdag 19 maart 2020 12:57

Update #2: het nieuws van donderdag over het corona-virus

In Gelderland zijn tot en met woensdag meer dan 200 mensen positief getest op corona. Het aantal besmette mensen in de provincie ligt waarschijnlijk hoger, omdat veel mensen met klachten niet meer worden getest.

In Arnhem is een negende besmetting vastgesteld. In Renkum zijn nog steeds acht gevallen besmet met het virus. Rheden telt drie patiënten. Rozendaal, Duiven en Zevenaar twee. In Doesburg is een positieve test uitgevoerd.

In Westervoort en Montferland nog geen besmetting vastgesteld.

Vakantiedienstregeling bij Breng
Ook Arriva en Breng rijden met minder treinen en bussen. Breng rijdt vanaf vandaag de vakantiedienstregeling, zoals die ook op de borden met vertrektijden staan vermeld. In verband met de afsluiting van sportcentrum Papendal rijdt lijn 10 niet verder dan Het Dorp. De halten op de Amsterdamseweg zijn bereikbaar met Syntus lijn 105. Ook rijden er geen nachtbussen. De vervoerders raden reizigers aan om een uur voor vertrek online te kijken of de trein of bus daadwerkelijk rijdt.

Vanaf vandaag rijdt de NS al met minder treinen. Zij loopt daarmee vooruit op de speciale basisdienstregeling die zaterdag wordt ingevoerd en waarbij niet alleen minder treinen rijden, maar ook veel intercity’s worden vervangen door sprinters. De intercity Arnhem – Den Helder blijft wel rijden.

De Stichting Koningsdag Arnhem houdt er rekening mee dat het feest dit jaar wordt afgeblazen. Het programma voor 26 en 27 april is al wel rond, maar de organisatie is afhankelijk van de beslissing van de autoriteiten. Ook het Hoogte80 Festival en de Hommelse Markt zijn in onzekerheid over het al dan niet doorgaan van het evenement.

Veel grote winkelketens nemen het zekere voor het onzekere en sluiten hun deuren. Zo gaan de H&M, WE, Zara, de C&A, Scotch & Soda, Triumph, Primark en Sketchers vandaag niet meer open. Zij kiezen voor de gezondheid van de medewerkers, aldus een verklaring van C&A.

Alle BMX-wedstrijden van eind april en begin mei op sportcentrum Papendal in Arnhem gaan niet door. Het gaat om de Europese BMX Cup, de wereldbekerwedstrijden en het Framed Festival. Papendal heeft deze beslissing genomen na overleg met de wereld- en Europese bonden UEC en UCI en andere betrokkenen.

Speciale Facebookpagina voor Liemers
In de Liemers is een speciale Facebookpagina gemaakt waar mensen hun hulpvraag kwijt kunnen. De pagina Coronahulp Zevenaar, Duiven en Westervoort is een initiatief van Nathalie Zomerdijk. Mathieu Maanders uit Duiven is gisteren gestart met eenzelfde initiatief op een aparte website. Op duivenonline.nl staat ook informatie over het virus en de laatste ontwikkelingen.

Deel deze pagina: