Live Live

Update #3: weer meer corona-besmettingen, Rijnstate is voorbereid

Gepubliceerd: Vrijdag 20 maart 2020 17:40

Update #3: weer meer corona-besmettingen, Rijnstate is voorbereid

Het aantal met corona besmette mensen blijft stijgen. In Arnhem is inmiddels bij 13 mensen een besmetting met dit virus vastgesteld. Het RIVM maakte vrijdagmiddag de nieuwe cijfers bekend. In Overbetuwe staat de teller inmiddels op 15, Renkum telde tot vrijdagmiddag 9 positieve tests.

In Rheden zijn dat er 7, in Lingewaard 6 en in Zevenaar zijn 5 mensen besmet. In de gemeente Doesburg zijn 3 mensen positief getest, in Rozendaal en Duiven zijn dat er 2. In Montferland is 1 keer een positieve test uitgevoerd en ook in Westervoort is de eerste besmetting vastgesteld.


In het aangrenzende deel van Duitsland, in de deelstaat Noordrijn Westfalen, zijn inmiddels 4.743 mensen met het virus besmet, 74 van hen wonen in de regio Kleef.

Extra financiële steun voor zelfstandigen
ZZP’ers en zelfstandigen in de gemeenten Westervoort, Zevenaar en Duiven kunnen op de website van RSD De Liemers terecht voor informatie over de door het kabinet aangekondigde extra financiële ondersteuning. Het gaat om een aanvullende inkomensondersteuning voor levensonderhoud, waarbij het inkomen wordt aangevuld tot het sociaal minimum. Het bedrag hoeft niet te worden terugbetaald. 

Rijnstate is voorbereid
In Rijnstate worden twee aparte afdelingen ingericht voor de opvang van met corona besmette patiënten. De patiënten liggen daar volledig geïsoleerd en het personeel werkt in een volledig isolatiepak. Rijnstate stelt goed op de situatie te zijn voorbereid, maar vreest wel dat een tekort aan mondkapjes en andere beschermmiddelen in de toekomst tot problemen kan leiden.

Vanaf maandag speciaal half uur bij AH Schuytgraaf
De Albert Heijn in de Schuytgraaf opent maandag al om 7.30 uur de deuren. Het extra half uur is bedoeld om de ouderen rustig boodschappen te laten doen. Ook mensen die in de zorg-sector werken zijn dan welkom. Voor alle andere klanten gaat de supermarkt gewoon om 8.00 uur open.

Duiven vraagt inwoners om alleen spullen naar het afvalstation te brengen wanneer dit absoluut noodzakelijk is. In de afgelopen dagen is het erg druk geweest bij het afvalstation. De gemeente doet een dringend beroep op de inwoners om oude spullen nog even thuis te bewaren en over een paar weken te komen brengen.

De Sonsbeek Theateravenue gaat dit jaar niet door. Het evenement vindt pas plaats in augustus, maar de organisatie vindt het verstandiger om nu al duidelijk te scheppen en de beschikbaar gestelde subsidie terug te geven. Het gaat om een bedrag van 27.500 euro.

Deel deze pagina: