Live Live

Update #4: Liemerse gemeenten streng voor zelfstandigen, nog minder bussen in regio Arnhem

Gepubliceerd: Maandag 23 maart 2020 14:56

Update #4: Liemerse gemeenten streng voor zelfstandigen, nog minder bussen in regio Arnhem

Het aantal mensen dat in onze regio besmet is met het corona virus neemt gestaag toe. Zo zijn in Arnhem inmiddels 16 mensen besmet, hebben in zowel Renkum als Rheden 10 mensen de ziekte en is in Zevenaar inmiddels in 8 gevallen corona vastgesteld.

In Doesburg is tot nu toe 4 keer een positieve test uitgevoerd en in Rozendaal, Duiven en Westervoort hebben voor zo ver bekend 2 mensen corona. De verwachting is wel dat het aantal werkelijke besmettingen hoger ligt, omdat niet iedereen wordt getest.

Liemerse gemeenten streng voor ZZP'ers
De voorwaarden die Zevenaar, Westervoort en Duiven hanteren voor ZZP’ers die in aanmerking willen komen voor de BBZ zijn veel strenger dan de richtlijnen van het ministerie aangeven. Zo vragen de gemeenten om meer gegevens dan bij een normale aanvraag, willen zij de gegevens van de partner en moeten aanvragers schriftelijk bewijzen dat zij opdrachten kwijt zijn geraakt. De houding van de drie komt niet overeen met de soepelheid die minister Koolmees vorige week heeft aangegeven.

De politie in Duiven heeft gisteren via haar social media kanalen haar zorg uitgesproken over het gedrag van jongeren in de gemeente. Zij blijven in groepen bij elkaar komen. Als voorbeeld hebben agenten een foto van de drukte in een voetbalkooi online gezet.

De politie houdt overigens rekening met extra inperkingen op lokaal of landelijk niveau, waarbij agenten worden ingezet om te voorkomen dat groepen mensen samen komen.

Vitesse heeft een nieuwe technisch directeur, maar maakt de naam van de opvolger van Mo Allach nog niet bekend. Duidelijk is wel dat is aangetrokken op voorspraak van clubeigenaar Valeri Oyf en dat hij uit Duitsland komt. Volgens De Gelderlander is het contract al getekend, maar is de presentatie uitgesteld in verband met de coronacrisis.

De spelers van Wodanseck uit Wolfheze hebben dit weekeinde hulp geboden aan mensen en organisaties die door de maatregelen rond het virus in de problemen zijn gekomen. Op initiatief van Mohammed el Ouardi deden zij onder meer boodschappen en hielpen met het bevoorraden van een supermarkt. De spelers willen dat komend weekeinde weer doen, mits het verantwoord is en toegestaan blijft.


Nog minder bussen en treinen
Breng is vanaf vandaag gestopt met het treinvervoer op het traject Arnhem en Doetinchem. De vervoerder neemt dit besluit door forse afname van het aantal reizigers en een tekort aan personeel. Arriva rijdt nog wel tussen Arnhem en Winterswijk, waardoor er op werkdagen nu 2 treinen per uur rijden in plaats van 4.

De stads- en streekbussen van Breng in de regio Arnhem rijden vanaf vandaag volgens de 'zaterdagdienstregeling'. Deze dienstregeling is wel uitgebreid met extra ritten in de vroege ochtend om zo wel iedereen op tijd op de plaats van bestemming te krijgen. Een overzicht van de extra ritten staat op breng.nl/corona.


Deel deze pagina: