Live Live

Update #6: speciale coronateams thuiszorg, start kaartverkoop Airborne uitgesteld

Gepubliceerd: Woensdag 25 maart 2020 10:25

Update #6: speciale coronateams thuiszorg, start kaartverkoop Airborne uitgesteld

Thuiszorgorganisaties in de regio Arnhem gaan speciale coronateams inzetten. Het gaat om mobiele teams die besmette patiënten die thuis verblijven moeten verzorgen en verplegen. Sensire werkt in de Liemers al sinds het weekeinde met zo’n mobiel team. De zorgverlener verwacht dat er de komende tijd snel meer van deze teams bijkomen.

Start kaartverkoop Airborne wandeltocht uitgesteld
De organisatie van de Airborne heeft de kaartverkoop voor de 74ste editie van de wandeltocht tot nader order uitgesteld. De kaarten zouden op 2 april in de verkoop gaan, maar de Politie Sportvereniging Renkum vindt het niet netjes om te doen alsof alles gewoon doorgaat. De organisatie verwacht overigens wel dat de herdenkingstocht in het kader van de Slag om Arnhem op zaterdag 5 september gewoon doorgaat.


Nieuwe besmettingen in regio
In onze regio waren tot en met dinsdagmiddag 59 mensen besmet met het coronavirus. De meeste van hen wonen in Arnhem (23), Rheden (15) en Renkum (11). Het totaal aantal besmetting in Gelderland staat nu op 593. Omdat niet iedereen meer wordt getest is het aantal mensen dat met een besmetting leeft waarschijnlijk hoger. In de regio Kleef zijn 142 mensen besmet met corona, waarvan 7 in Rees en 3 in Emmerich.

Zeker 40 evenementen gecanceld
In Arnhem zijn inmiddels meer dan 40 evenementen gecanceld. Het gaat dan onder meer om Koningsdag, de Hommelse Markt, World Street Painting en de eerste editie van het Tributefestival Sweet Freedom in Oosterbeek. De eerste grote evenementen die niet door gaan vinden plaats tijdens Pasen. Zo heeft de Jacobiberg een streep gezet door de Paasconcerten in LuxorLive. De concertzaal heeft inmiddels ook alle optredens voor april en mei verplaatst, waaronder ook de albumpresentatie van het Arnhemse project De Niemanders.

Examens Het Rhedens via 'beeld bellen'
Op Het Rhedens in Rozendaal worden mondelinge examens vandaag met behulp van ‘beeld bellen’ afgenomen. Ook andere scholen in de regio Arnhem overwegen deze manier van examens afnemen. Online lijkt voor scholen in het voortgezet onderwijs de enige manier om de laatste schoolexamens alsnog af te nemen. Hierbij wordt gedacht aan het maken van schriftelijke opdrachten onder tijdsdruk en het maken van video’s. De nieuwe wijze van examineren moet nog wel worden vastgelegd in het Programma Toetsing en Afsluiting, waaraan ook de Medezeggenschapsraden van de scholen hun toestemming moeten geven.

Eten Defensie naar voedselbank Arnhem
Defensie heeft vleeswaren, zuivelproducten, groente en fruit gedoneerd aan de voedselbank in Arnhem. Het gaat om etenswaren die waren bedoeld voor een schietoefening in Duitsland. Door de corona-uitbraak is de oefening afgeblazen. Arnhem heeft een deel van het voedsel inmiddels ook beschikbaar gesteld aan andere voedselbanken in de regio.

Deel deze pagina: