Live Live

Update #7: aantal besmettingen neemt langzaam toe, voedselpakketten ook bij distributiecentrum

Gepubliceerd: Donderdag 26 maart 2020 12:29

Update #7: aantal besmettingen neemt langzaam toe, voedselpakketten ook bij distributiecentrum

Het aantal mensen in onze regio dat met corona is besmet is opnieuw toegenomen. In Arnhem zijn tot woensdagmiddag 25 mensen positief getest op het virus. Voor de gemeente Rheden zijn dit er 18 en Renkum telt 12 mensen die met het virus zijn besmet.

In de Liemers heeft Zevenaar 10 bevestigde gevallen met corona. Er zijn 5 mensen besmet in Doesburg en 3 in Montferland en Duiven. Westervoort blijft nog op twee meldingen staan. Overbetuwe is de gemeente met het hoogste aantal besmettingen in de regio Arnhem. Daar is het virus vastgesteld bij 38 mensen. In de gemeente Lingewaard hebben 14 mensen corona.

In de grensregio zijn 162 mensen besmet met het virus. 12 van hen wonen in Rees en 5 in Emmerich. In de hele deelstaat Nordrhein Westfalen zijn meer dan 9400 mensen positief getest.


Voedselpakketten ook bij distributiecentrum
Klanten van de Voedselbanken in Arnhem kunnen voedselpakketten ook rechtstreeks bij het distributiecentrum afhalen. De Voedselbank heeft hiertoe besloten omdat zij problemen heeft met de distributie van het voedsel. Dit komt omdat bijna de helft van de vrijwilligers ouder is dan 70 en in verband met de afgekondigde maatregelen niet actief is. Hierdoor kunnen niet alle afhaalpunten in Arnhem en Velp worden voorzien van pakketten.

Oud-politiecommissaris Kees Bakker is gisteren overleden. Bakker is 76 jaar geworden. Hij leed aan longkanker en was besmet met het coronavirus. Bakker was tussen 1996 en 2003 korpschef van de politie Gelderland-Midden. Hij vervulde ook diverse bestuursfuncties bij Vitesse, waar hij tot ‘gouden Vitessenaar’ is benoemd en was 10 jaar voorzitter van toneelgroep Oostpool.

Zitting Raad van State over doortrekken A15
De zitting over het doortrekken van de A15 blijft voorlopig gewoon op de agenda staan. De zaak dient 18, 19 en 20 mei bij de Raad van State en de verwachting is dat er in aanloop naar die data pas een besluit over het al dan niet doorgaan van de zitting wordt genomen. Tegen de verlenging van de snelweg tussen Ressen en Zevenaar zijn bij de Raad van State 52 bezwaarschriften ingediend. De meeste klachten over overlast door bijvoorbeeld het geluid van verkeer en uitstoot.

Het Nederlandse HandbalVerbond heeft per direct de competitie stopgezet. Voor DFS Arnhem betekent dit dat de wedstrijden tegen Aalsmeer 2, Smezo/BFC en Kras/Volendam 2 vervallen. De NHV kent dit jaar bovendien ook geen promoties en degradaties toe.

Het Koninklijk Nederlands Korfbal Verbond heeft nog geen beslissing genomen over het al dan niet doorgaan van de play-offs om een plek in de Korfbal League. Als het aan Oost-Arnhem ligt worden de duels uitgesteld, maar wel gespeeld. De bond houdt alle opties open en neemt pas na 6 april een beslissing. Hetzelfde geldt voor de afwikkeling van de zaalcompetitie waarin Rheko, EKCA en DKOD actief zijn.

Foto: U.S. Air Force

Deel deze pagina: