Live Live

Update #9 tevreden over op les op afstand, problemen horeca

Gepubliceerd: Dinsdag 31 maart 2020 08:25

Update #9 tevreden over op les op afstand, problemen horeca

Het aantal besmettingen met het corona virus in Gelderland is gestegen tot 1.413. In Arnhem (63) en Overbetuwe (61) zijn de meeste mensen ziek. In de Liemers zijn 49 mensen besmet en 1 persoon overleden. Het gaat om een inwoner van de gemeente Montferland. De regio Kleef telt 237 patiënten, waarvan 21 in Rees en 10 in Emmerich.


Ouders en schoolleiders zijn over het algemeen tevreden over het lesgeven op afstand, maar vrezen wel voor leer-achterstanden. Dat melden de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS) en Ouders en Onderwijs op basis van peilingen. Hieruit blijkt dat 76 procent van de ouders tevreden is over de huidige gang van zaken. Bij de schoolleiders is dat zelfs 88 procent. Drie kwart van de schoolleiders vreest echter wel dat op de duur achterstanden ontstaan.

Kinderopvang
Kinderopvang SKAR is een noodopvang gestart voor kinderen van ouders met een cruciaal beroep. Het gaat dan onder meer om mensen die in de zorg, de voedselketen, het openbaar vervoer of bij politie of brandweer werken. De kinderopvang adviseert ouders om in eerst in eigen kring naar een oplossing te zoeken, maar ontstaan er ’s nachts of in de weekenden problemen, dan kunnen zij terecht op locatie ‘De Wereld’ aan de Pallas Athenestraat. De SKAR heeft daar groepsruimten ingericht als slaapkamer en is 24 uur per dag open.

De afdeling Gelderland van Koninklijke Horeca Nederland verwacht dat tussen de 10 en 40 procent van de horeca een langere sluiting in verband met de corona crisis niet overleeft. Voorzitter Sander Wind zegt dat in De Gelderlander. Hij stelt dat er binnen de horeca begrip is voor de genomen maatregelen, maar dat de gevolgen groot zijn. In Gelderland zijn 2.000 horecabedrijven aangesloten bij de branchevereniging.


foto: (c) Paul Snelders

Deel deze pagina: