Live Live

Upward weer een beetje forward op het hockeyveld

Gepubliceerd: Woensdag 20 mei 2020 12:15

Upward weer een beetje forward op het hockeyveld

Op de velden van Hockeyclub Upward in Schaarsbergen wordt weer lekker gesport. Alle trainingen zijn erop ingericht de 1,5 meter afstand tussen volwassenen te kunnen houden.

Saar Heesen en Mirte van der Ven, meiden uit D5, vallen nog in de categorie tot en met 12 jaar. Voor hen geldt de restrictie niet om 1,5 meter afstand bewaren tot elkaar. “Omhelzen na een mooi doelpunt doen we nu toch maar even niet, maar wij mogen in ieder geval wel lekker partijtjes spelen tijdens de training,” aldus Saar.

Om fit te blijven, zijn de meiden toch fanatiek blijven hockeyen in de periode dat de velden gesloten waren, gewoon op straat. Soms ook door middel van challenges, die werden rondgestuurd door andere leden van de club.

Senioren
Voor de oudere jeugd en ook de senioren, die later deze week ook weer mogen starten, zien de trainingen er echt anders uit; zij dienen de 1,5 meter afstand tot elkaar te bewaren en dat maakt sporten ‘half’. Ook geen toeschouwers langs het veld, geen wedstrijden, geen familietoernooi, geen clinics én geen biertjes na afloop. “Erg jammer, want sporten heeft natuurlijk ook een heel belangrijk sociaal aspect,” beaamt Jeep Brongersma van het bestuur. Ook in competitief opzicht is deze periode een aderlating, want de heren en dames 1 stonden er heel goed voor. “Dat hebben beide teams overigens heel sportief opgepakt.”

Onder de leden en sponsoren van de club zijn veel lokale ondernemers. “In die hoek zijn natuurlijk in financieel opzicht harde klappen gevallen. We hebben er nu nog geen zicht op in hoeverre dat ook gevolgen gaat hebben voor de club,” aldus Brongersma. Vooralsnog zijn de meeste teams weer compleet op het veld en is het schema ook qua begeleiding rondgekomen. “Iedereen durft, en heeft er weer zin in, maar we hopen natuurlijk dat er op korte termijn weer wat meer mogelijk is."

Deel deze pagina: