Live Live

Van Dellen wil centrum Arnhem levendiger maken

Gepubliceerd: Donderdag 18 juni 2020 15:41

Van Dellen wil centrum Arnhem levendiger maken

Arnhem wil op een aantal locaties in de stad kleine terrassen realiseren en bij die terrassen kunst- en cultuuruitvoeringen programmeren om zo de stad levendiger te maken. Dat zegt wethouder Jan van Dellen in 'De Ondernemer Draait Door', een initiatief van City Centrum Arnhem, dat wordt uitgezonden door RTV Arnhem.

“Wij vonden dat we iets moesten doen”, legt CCA-voorzitter en presentator Veronique Gallé uit. “Wij hebben er voor gekozen om in de vorm van een talkshow de verhalen van ondernemers onder het voetlicht te brengen.” In de eerste aflevering komen de ondernemers Alexander Punte en Edwin van Dael aan het woord en is de wethouder economische zaken te gast.

Hij vertelt onder meer over hoe de gemeente heeft gehandeld. “Wij hebben eerst de regelingen van het kabinet uit moeten voeren en 3.600 Tozo aanvragen uitgekeerd en dat is heel heftig. Als je kijkt naar de ondernemers zelf hebben op aantal fronten uitstel van belastingen gedaan en leningen versoepeld.”

Hoge huren
Van Dellen gaat in het programma ook in op de hoge huren die ondernemers op de A-locaties moeten betalen. “Ik heb daarover al gesproken met de VECA (Vereniging Eigenaren Citycenter Arnhem), die hebben beloofd om maatregelen te nemen, maar dat geldt niet voor iedereen. Anderen houden de huren gewoon in stand.”

Het probleem wordt volgens de wethouder deels veroorzaakt door dat de verhuurders van panden in het buitenland zitten. Hij pleit er dan ook voor dat de gemeente en ondernemers de krachten bundelen en een convenant sluiten om elkaar door de crisis heen te helpen.

Reageren op dit bericht
Deel deze pagina: