Live Live

Vandaag opening in Arnhem van het grootste dierenziekenhuis van Nederland.

Gepubliceerd: Donderdag 13 februari 2020 11:33

Vandaag opening in Arnhem van het grootste dierenziekenhuis van Nederland.

Het Evidensia Dierenziekenhuis in Arnhem zal donderdag haar deuren openen

. Het is het grootste dierenziekenhuis van Nederland. Na meer dan vijf jaar aan voorbereidingen opent de locatie op de Meander 10 op het industriegebied IJsseloord 2.

Huisdieren kunnen hier terecht voor specialistische- en spoedeisende diergeneeskundige zorg. Het ziekenhuis beschikt over moderne apparatuur, zoals een CT-scan, MRI-scan, moderne röntgenapparatuur, laboratorium en opnamefaciliteiten.

Patiënten uit midden Gelderland (Arnhem/Ede/Wageningen/Apeldoorn/ Zutphen/Zevenaar/Nijmegen), kunnen gebruikmaken van de spoedeisende hulp (24/7).

Vorige week zijn al de eerste patiënten behandeld, maar de officiële opening is donderdag.

Net als een groot ziekenhuis voor mensen worden in dit dierenziekenhuis specialistische ingrepen uitgevoerd. Zo worden huisdieren met botbreuken of andere botafwijkingen (orthopedie) hier geopereerd, is er een speciale afdeling voor patiënten met huidproblemen of allergieën (dermatologie) en kunnen ook dieren met hersenziekten of ruggemergproblemen worden geholpen (neurologie).

Omdat veel dierenartsenpraktijken zelf niet in staat zijn 24 uur per dag open te zijn, voorziet het dierenziekenhuis in een behoefte om beschikbaar te zijn voor spoedeisende hulp voor huisdieren. Het ziekenhuis is 24 uur per dag en 7 dagen in de week geopend. Altijd staat een team van dierenartsen en paraveterinairen klaar om dieren te helpen die verkeren in nood.

Deel deze pagina: