Live Live

Vandaag wordt de website afvalmeldingarnhem.nl gelanceerd

Gepubliceerd: Donderdag 07 november 2019 12:18

Vandaag wordt de website afvalmeldingarnhem.nl gelanceerd

De website afvalmeldingarnhem.nl. is opgezet om Arnhemmers afvaldumpingen eenvoudig te laten doorgeven aan de gemeente Arnhem.De website werd op eigen initiatief samengesteld door de Arnhemse journalist Patrick Arink. Belangrijkste argument om de website op te zetten is de gebrekkige afvalmeldings-pagina's die de gemeente Arnhem op haar eigen gemeentelijke website heeft.

Mensen die een melding willen doen van afval in de openbare ruimte, moeten op de site van de gemeente maar liefst vier pagina's doorworstelen. Daarbij komt dat de pagina's van de gemeente mobielonvriendelijk zijn. Vanwege de gebruiksonvriendelijke meldingspagina's van de gemeente Arnhem, worden er slechts weinig meldingen van illegaal geplaatst afval geplaatst.

Arink: "De wethouder schermt met deze lage cijfers om de negatieve gevolgen van Diftar te bagatelliseren. De realiteit leert dat er veel illegaal gedumpt afval op straat ligt. Ook dat is een reden om deze website op te zetten. De site werkt heel eenvoudig en hij is mobielvriendelijk. In dertig seconden ben je klaar met je melding."

Afvalmeldingen die via afvalmeldingarhem.nl worden doorgegeven, worden verstuurd aan Afval@Arnhem.nl.

Naar aanleiding van dit initiatief heeft RTV-Arnhem de gemeente Arnhem om commentaar gevraagd. Bij monde van Maurice Chatelin geeft de gemeente toe dat hun huidige website gebruiksonvriendelijk is voor mobiele telefoons. Zij is hard bezig het meldingssysteem te vereenvoudigen. Zoals de plannen er nu voor liggen lanceert de gemeente Arnhem eind dit jaar een nieuw meldingssysteem: FIXIE.

U kunt hieronder een interview beluisteren met de initiatiefnemer van de website: Patrick Arink

Deel deze pagina: