Live Live

VDZ verliest finale nacompetitie en loopt promotie mis

Gepubliceerd: Zondag 16 juni 2019 20:16

VDZ verliest finale nacompetitie en loopt promotie mis

VDZ verloor zondagmiddag de finale van de nacompetitie en liep daardoor promotie naar de tweede klasse mis. In Lent was Eendracht ’30 uit Mook met 0-1 te sterk na verlenging. In de reguliere speeltijd kwamen beide ploegen niet tot scoren.

Eendracht begon sterk en zette VDZ vast op de eigen helft. Binnen een kwartier leverde dat drie corners op. Na een van de corners schoot Bram van Wanroij de bal op de paal. Na ruim een half uur leidde slecht verdedigen bijna tot de 0-1 voor Eendracht ’30 en vlak voor rust kreeg Ruben Janssen een kans die door keeper Kwint Ceelen werd weggetikt.

In de tweede helft begon Eendracht opnieuw sterk, maar ging VDZ beter om met de druk van de tweedeklasser. Er kwam meer ruimte en het tempo ging langzaamaan omhoog. Ook werden de duels feller. Scheidsrechter Hoffmann kon een uur lang de kaarten op zak houden, maar moest toch een paar keer geel tonen.

Uitgespeelde kansen kwamen er pas in het laatste kwartier, toen een corner van Eendracht maar net onschadelijk kon worden gemaakt en VDZ een grote kans kreeg via Pieter Middeldorp.

In de verlenging golfde het spel over en weer. De treffer viel na ruim 10 minuten in de eerste helft van de verlenging. Carlito de Zeeuw bereikte invaller Bas Roelofs en die schoot raak: 0-1. VDZ probeerde het daarna nog wel. Zo kwam Simon Zwartkruis net tekort om een voorzet van Max Roelofs binnen te lopen.

Door het verlies speelt VDZ ook volgend seizoen in de derde klasse en blijft Eendracht '30 in de tweede klasse.

Trainer Habib al Mohsinawi was teleurgesteld na afloop. ‘Het lukte ons niet om de bal vast te houden en waren vaak te laat, waardoor we geen kansen konden creëren.’ De trainer had de statistieken erop nageslagen en concludeerde dat ‘voor VDZ dit het beste seizoen was in twintig jaar’.

Vorig seizoen werden de Arnhemmers in de eerste ronde van de nacompetitie uitgeschakeld, dit seizoen wist VDZ de finale te bereiken.

Deel deze pagina: