Live Live

Vijf genomineerde Arnhemse Helden! 

Gepubliceerd: Maandag 02 december 2019 14:06

Vijf genomineerde Arnhemse Helden! 

Voor de tweede keer organiseert Rozet de verkiezing voor Arnhemse Helden. In november werden Arnhemmers opgeroepen hun held aan te melden. Uit de aanmeldingen selecteerde een jury de volgende vijf genomineerden:

Willem van Gent, alias de Hoeksteen van het Spijkerkwartier. Hij zet zich al jaren in voor buurtcentrum De Lommerd en de leefbaarheid in de wijk.

Gianno Sprockel, hij is oprichter van Jonge Creatievelingen Arnhem: een sociale onderneming waar jongeren elkaar ontmoeten en creatieve vaardigheden leren waarmee zij hun kansen in de maatschappij vergroten.

Elin de Koning, de jongste genomineerde, won dit jaar de publieksprijs van World Living Statues. Noemt zichzelf Het Havermelkmeisje en vertelt aan iedereen waarom zij vindt dat gewone melk drinken niet meer de beste keuze is.

Rein Turk gaat met zijn Stichting Vakantie Kampen Malburgen jaarlijks op zomerkamp met een groep Malburgse kinderen. Helpt daarnaast mensen met het invullen van formulieren, organiseert elk jaar een gratis kerstdiner voor 100 mensen.

Dirk Zeldenrust, postuum genomineerd omdat hij steeds onvermoeibaar aandacht bleef vragen voor duurzaamheid. Na zijn overlijden in 2017 werd de Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs in het leven geroepen.

Stemmen op jouw favoriet kan nog tot en met aanstaande dinsdag 10 december via https://www.rozet.nl/arnhemseheld2019. Op woensdag 11 december wordt tijdens een feestelijke avond in Rozet dé Arnhemse Held van 2019 bekendgemaakt.

Deel deze pagina: