Live Live

Vitesse boekt verdiende uitzege bij FC Emmen

Gepubliceerd: Zondag 24 februari 2019 19:25

Vitesse boekt verdiende uitzege bij FC Emmen

Vitesse heeft zondagmiddag een verdiende zege geboekt op bezoek bij FC Emmen. In Drenthe waren Mohammed Dauda, Martin Ødegaard en Navarone Foor trefzeker. Eduardo hield op zijn beurt de nul: 0-3.

Foto: Vitesse.nl

De wedstrijd begon met een minuut stilte vanwege het overlijden van Jorg Scherpen, de pas 20-jarige broer van FC Emmen-doelman Kjell Scherpen.

Vitesse begon zonder de geblesseerde Oussama Darfalou. De Algerijnse spits viel vorige week in de thuiswedstrijd tegen Willem II met een enkelblessure uit. Zijn vervanger was Mohammed Dauda, die na twee invalbeurten zondagmiddag zijn basisdebuut maakte in Emmen.

De defensie van FC Emmen werd al snel gewaarschuwd door Alexander Büttner en Max Clark en na dertien minuten was het raak. Dauda schoot een voorzet van Clark prachtig binnen: 0-1.

FC Emmen kreeg in de eerste helft een grote kans toen een corner van FC Emmen-aanvoerder Anco Jansen rakelings voorlangs werd gekopt door Andrej Lukic.

De beginfase van de tweede helft was voor de Arnhemmers. Schoten van Jake Clarke-Salter en Navarone Foor kwamen echter kracht te kort. Een stift van Bryan Linssen was raak, maar Linssen bleek buitenspel te staan bij de treffer.

In de 71ste minuut verraste Ødegaard vriend en vijand door een vrije trap van grote afstand in de korte hoek raak te schieten: 0-2.

De VAR deed z'n werk zes minuten later opnieuw door een doelpunt af te keuren. Linssen stond buitenspel toen hij een bal breed legde op Ødegaard die eenvoudig raak schoot.

Vitesse bleef daarna zoeken naar de 0-3. Twee minuten voor het einde van de wedstrijd kwam die er alsnog. Foor pikte de bal op na een uittrap, passeerde twee Emmenaren en schoot oog in oog met de doelman beheerst binnen.

In de stand op de ranglijst verandert niets door de overwinning: Vitesse blijft vijfde.

Deel deze pagina: