Live Live

Vitesse boekt zwaarbevochten overwinning bij RKC Waalwijk

Gepubliceerd: Zondag 29 september 2019 19:11

Vitesse boekt zwaarbevochten overwinning bij RKC Waalwijk

In de achtste speelronde van de Eredivisie heeft Vitesse een zwaarbevochten zege geboekt bij hekkensluiter RKC Waalwijk: 1-2. Basisdebutant Nouha Dicko opende in de eerste helft de score voor de Arnhemmers met zijn eerste goal voor Vitesse. Na een rode kaart voor Julian Lelieveld trok Clint Leemans via een strafschop de stand gelijk, maar Oussama Tannane bleek de matchwinner in Waalwijk. Ook hij benutte een strafschop. Bij Vitesse maakte Eli Dasa met een invalbeurt na 57 minuten zijn officiƫle debuut.

In de eerste helft was er geen vuiltje aan de lucht voor de Arnhemmers. Wel verzuimde Vitesse de 0-1 van Dicko de voorsprong uit te bouwen.

Na rust kantelde de wedstrijd. Het breekpunt was de rode kaart voor Lelieveld en de benutte strafschop van Leemans. Nijhuis beoordeelde een overtreding van Lelieveld eerst met geel, maar na overleg met de VAR moest de rechtsback met rood vertrekken. De daaropvolgende penalty werd verzilverd door Leemans: 1-1.

Ondanks de tegenslag bleef Vitesse hard werken om de volle buit mee naar Arnhem te nemen. In de 75e minuut had Vitesse het geluk aan haar zijde. Tannane werd op de rand van het strafschopgebied gevloerd. Na tussenkomst van de VAR bleek de overtreding er binnen en dus was het een penalty. Tannane benutte het buitenkansje en schoot daarmee Vitesse naar de zege: 1-2.

Volgende week speelt Vitesse thuis tegen FC Utrecht. Op zaterdag 5 oktober wordt er in GelreDome om 19.45 uur afgetrapt. De wedstrijd staat in het teken van KWF Kankerbestrijding.

Deel deze pagina: