Live Live

Vitesse en PSV na spectaculair duel in evenwicht: 3-3

Gepubliceerd: Zondag 07 april 2019 20:11

Vitesse en PSV na spectaculair duel in evenwicht: 3-3

Vitesse en PSV hebben zondagmiddag in een aantrekkelijk en enerverend duel met 3-3 gelijkgespeeld. De Arnhemmers kwamen drie keer op voorsprong maar zagen de bezoekers telkens weer op gelijke hoogte komen. In de slotfase voorkwam doelman Remko Pasveer de winnende treffer voor de Eindhovenaren.

PSV begon sterk, maar de treffer viel aan de andere kant: na 13 minuten maakte Thulani Solero de 1-0. PSV ging op zoek naar de gelijkmaker, maar ook Vitesse kreeg kansen. Zo scoorde Bryan Linssen in buitenspelpositie. 

 

Vier minuten voor rust kreeg PSV een strafschop na een duel tussen Hirving Lozano en doelman Pasveer. Lozano benutte de buitenkans: 1-1.


Aan de andere kant zag scheidsrechter Serdar Gözübüyük na tussenkomst van de VAR geen penalty in een overtreding op Matúš Bero.Na rust bleef het tempo hoog en kregen beide teams kansen. Martin Ødegaard schoot met links prachtig raak: 2-1. Tien minuten later maakte Luuk de Jong de 2-2 op aangeven van Denzel Dumfries.

 

Tim Matavz kopte Vitesse op voorsprong, waarna Lozano uit een strafschop weer gelijkmaakte: 3-3. Maikel van der Werff kreeg voor de overtreding die daaraan voorafging een rode kaart. Een redding van Remko Pasveer op een poging van Steven Bergwijn in blessuretijd betekende dat het punt voor de Arnhemmers werd veilig gesteld. 

 

Het was het derde gelijkspel voor Vitesse in een tijdsbestek van 8 dagen. Heracles Almelo passeerde Vitesse op de ranglijst en staat nu zesde, Vitesse is zevende.

Deel deze pagina: