Live Live

Vitesse huurt Mohammed Dauda

Gepubliceerd: Vrijdag 01 februari 2019 09:38

Vitesse huurt Mohammed Dauda

Op de laatste dag van de transferperiode heeft Vitesse de gewenste aanvallende versterking gevonden in Mohammed Dauda. Dat meldt de Arnhemse club.

De Ghanese aanvaller wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van het Belgische RSC Anderlecht. In de huurovereenkomst is bovendien een optie tot koop opgenomen.

De 20-jarige Dauda kwam dit seizoen een aantal keer in actie in de Belgische competitie en in de UEFA Europa League, maar moest bij zijn oude club veelal genoegen nemen met een reserverol. Bij Vitesse kan hij meestrijden om een basisplaats.

Dauda: “Vitesse is een grote club, dus ik ben erg trots dat ik daar deel van uit mag gaan maken. Ik hoop dat ik veel doelpunten in het geel-zwart kan maken. Ik kijk er enorm naar uit om te beginnen.”

Technisch directeur Marc van Hintum: “Dauda is een jonge speler met veel talent. We volgen hem al langer, dus zijn kwaliteiten zijn ons welbekend. Hij is snel, technisch vaardig en beschikt over een scorend vermogen. Het is een speler die op de spitspositie inzetbaar is, maar ook op de flanken goed uit de voeten kan.”

Dauda is momenteel nog in afwachting van een werkvergunning.


Foto: Mohammed Dauda (CC)

Deel deze pagina: