Live Live

Vitesse in laatste tien minuten voorbij Fortuna Sittard

Gepubliceerd: Zondag 22 september 2019 00:31

Vitesse in laatste tien minuten voorbij Fortuna Sittard

De wedstrijd van zaterdagavond tussen Vitesse en Fortuna Sittard eindigde in 4-2. De overwinning van de Arnhemmers was niet onverwacht, maar het duurde 80 minuten voordat Vitesse de bezoekers pijn kon doen.


Voorafgaand aan de wedstrijd was er een minuut stilte vanwege het overlijden van oud-speler Fernando Ricksen van Fortuna, afgelopen woensdag. Verder stond de traditionele Airborne-wedstrijd in het teken van de herdenking van de Slag om Arnhem.

Vitesse begon in een laag tempo aan de wedstrijd en dat werd na 25 minuten afgestraft door Fortuna Sittard. De bezoekers combineerden verrassend soepel, kregen de ruimte en het was Mark Diemers die voor de 0-1 zorgde. Tot de rust bleef Fortuna de betere ploeg, zonder dat dit grote mogelijkheden opleverde.

Na rust kwam Vitesse beter voor de dag en dat leverde na een kwartier spelen de 1-1 op door Tim Matavz. Fortuna deed snel wat terug, want Martin Angha kon twee minuten later de 1-2 binnenkoppen. Fortuna kwam even onder de druk van Vitesse uit, maar de Arnhemmers kregen wel de betere mogelijkheden.

In de 75e minuut was er een staande ovatie voor de aanwezige veteranen vanwege 75 jaar Market Garden. Meteen daarna raakte Matus Bero de paal. Vitesse drong Fortuna terug en dat leverde in de 81e minuut de verdiende gelijkmaker op: 2-2 door een rake kopbal van Bryan Linssen.

Het publiek in GelreDome veerde op en twee minuten later was het weer Linssen, na een uitstekende pass van Julian Lelieveld: 3-2. De volgende treffer voor Vitesse bleef in de lucht hangen en nadat Dicko de bal naast schoot uit kansrijke positie, was het in blessuretijd Matus Bero die de eindstand op 4-2 bepaalde.

Deel deze pagina: