Live Live

Vitesse in nummer 4-wedstrijd voorbij FC Utrecht

Gepubliceerd: Zaterdag 05 oktober 2019 21:46

Vitesse in nummer 4-wedstrijd voorbij FC Utrecht

Vitesse speelde zaterdagavond tegen FC Utrecht. De wedstrijd die in het teken stond van de nummer 4 van Vitesse, Theo Bos, eindigde in 2-1. Max Clark opende na negen minuten de score met een kopbal, FC Utrecht kwam voor rust op gelijke hoogte via Adam Maher: 1-1. Na rust maakte Tim Matavz de 2-1, geholpen door een blunder van Utrecht-doelman Paes.

In de vierde minuut was er applaus vanaf de tribunes voor de in 2013 aan kanker overleden oud-speler Theo Bos. Vitesse had toen al een eerste mogelijkheid gehad via Riechedly Bazoer. Hoofdsponsor Nederlands Openluchtmuseum had speciaal voor deze wedstrijd z’n plek op het wedstrijdshirt afgestaan aan KWF Kankerbestrijding.

Binnen 10 minuten was het raak voor de Arnhemmers: Max Clark, voor het eerst sinds zijn blessure weer spelend zonder masker, maakte al koppend de 1-0 na een corner van Oussama Tannane. Utrecht zette daar in het eerste deel van de eerste helft twee mogelijkheden tegenover, waarbij Pasveer redding bracht. Matavz en Dicko kregen na 26 minuten nog een grote kans, maar zij misten de bal na een goede voorzet van Bryan Linssen.

Na een half uur moest Tannane van het veld, vermoedelijk met een knieblessure die hij opliep na een ongelukkige landing. De onverwachte wissel met Navarone Foor voor Tannane haalde de Arnhemmers uit het ritme. De tegentreffer riep Vitesse dan ook over zichzelf af. Adam Maher kreeg alle ruimte om van 20 meter binnen te schieten na een korte corner van Bart Ramselaar: 1-1. In de blessuretijd van de eerste helft haalde Max Clark nog een kopbal van Sander van de Streek van de lijn en voorkwam daarmee een achterstand in Gelredome.

Na rust was de eerste kans voor FC Utrecht: Vitesse kreeg binnen een minuut al een waarschuwing toen een schot van Mark van der Maarel werd gekeerd door Remko Pasveer. Een paar minuten later had Tim Matavz een goede kans, maar zijn schot ging een paar meter naast.

Vitesse kwam langzaam water beter in de wedstrijd en het was Tim Matavz die voor de 2-1 zorgde: hij kreeg een bal van Max Clark voor z’n voeten en schoot en passeerde de goed keepende Maarten Paes, die goed de bal voor zijn benen liet rollen.

Jay-Roy Grot liet na een mooie individuele actie de kans op de 3-1 liggen. In de slotfase zette FC Utrecht aan, en kreeg vlak voor tijd een kans op de 2-2 maar die bal kon Bryan Linssen wegwerken. De vier minuten blessuretijd kwamen de Arnhemmers door, die na de winst het gat met FC Utrecht hebben vergroot tot zes punten.

Deel deze pagina: