Live Live

Vitesse leidt kleine nederlaag tegen PSV

Gepubliceerd: Zondag 23 februari 2020 17:49

Vitesse is er zondagmiddag niet in geslaagd om PSV te verslaan. In GelreDome, waar de Arnhemmers nog nooit wonnen van PSV, gingen de Eindhovenaren er met een 1-2 zege vandoor. Tim Matavž zette Vitesse na 50 minuten op voorsprong, maar binnen een kwartier draaide PSV de achterstand om via Sam Lammers (strafschop) en Cody Gakpo.

Foto: Vitesse


Bij Vitesse kreeg Joshua Brenet zijn eerste basisplaats en dat ging ten koste van Max Clark. Met de oud-PSV’er aan de start kregen de Arnhemmers de eerste mogelijkheden in een verder aftastende openingsfase. Een schot van Sondre Tronstad ging naast en Matavž en Bryan Linssen konden net niet bij een voorzet komen van Nouha Dicko.

Na ruim een halfuur moesten beide ploegen noodgedwongen wisselen. Aan Vitesse-zijde kon Linssen niet verder. Hij werd vervangen door Thomas Buitink. Bij PSV ging de geblesseerde Jorrit Hendrix eraf voor Érick Gutiérrez.

In het resterende kwartier van de eerste helft bleven kansen schaars, al kwam Matavž nog dichtbij met een diagonaal schot en kopte Armando Obispo maar net naast. PSV zorgde nauwelijks voor gevaar bij het doel van Remko Pasveer.

Vitesse kwam sterk uit de kleedkamers en na vijf minuten zette Matavž de 1-0 op het scorebord. De bezoekers kwamen langszij nadat Denzel Dumfries in het zestienmetergebied neergelegd door Obispo. Scheidsrechter Danny Makkelie legde de bal op de stip en Sam Lammers schoot de strafschop binnen: 1-1.

PSV kwam met hernieuwd zelfvertrouwen zelfs op 1-2, Gakpo schoot via de binnenkant van de paal raak.

Het slotoffensief van Vitesse leverde met een volley van Matavž nog bijna de gelijkmaker op, maar die viel helaas niet.

Deel deze pagina: