Live Live

Vitesse maakt harde landing in competitie: grote nederlaag bij PSV

Gepubliceerd: Zaterdag 14 september 2019 22:37

Vitesse maakt harde landing in competitie: grote nederlaag bij PSV

Vitesse ging zaterdagavond als koploper op bezoek bij PSV in Eindhoven. De Eindhovenaren bleven 49 duels op rij ongeslagen in huis en het lukte Vitesse niet om daar verandering in te brengen: de koploper maakte een harde landing in Eindhoven: 5-0. Vitesse had niets in te brengen bij PSV en had geen moment zicht op een goed resultaat.

Foto: Omroep Gelderland

PSV zette meteen aan en Vitesse werd gedwongen te verdedigen. De Arnhemmers kregen 1 grote kans in de eerste 10 minuten, Oussama Tannane schoot al na twee minuten op de vuisten van doelman Jeroen Zoet, maar de Eindhovenaren dicteerden het spel.

Knullig balverlies van Armando Obispo op eigen helft leidde in de 17e minuut de 1-0 van Donyell Malen in, die de hoek voor het uitkiezen had.

Julian Lelieveld voorkwam nog de 2-0 van Dumfries door de bal van de lijn te halen. Na ruim een half uur had Vitesse een grote kans met een perfecte voorzet van Bryan Linssen, maar Tim Matavz maaide volledig over de bal heen.

Na 35 minuten kreeg Malen alle ruimte bij het nemen van een corner, hij kwam inlopen en maakte kinderlijk eenvoudig de 2-0. Voor rust gaf Vitesse de Eindhovenaren veel ruimte, maar de schade bleef nog beperkt.

Het doek viel voor Vitesse in de tweede helft direct na rust: binnen een minuut na de aftrap was er een goede actie van Mohamed Ihattaren en kon Malen simpel afmaken: 3-0.

Toch kreeg ook Vitesse mogelijkheden. Zo was er 5 minuten later bijna een goal voor Vitesse uit een corner. Rosario voorkwam het doelpunt door de bal van de lijn te halen met het hoofd.

Een kwartier voor tijd hield Lelieveld Gakpo vast na een prachtige pass van Malen in het strafschopgebied. Malen schoot de penalty onberispelijk binnen, 4-0.

Een paar minuten later werd er weer een penalty gegeven, nu na een handsbal. De penalty werd ingeschoten door Malen, zijn vijfde van de avond: 5-0.

Deel deze pagina: