Live Live

Vitesse naar kwartfinale KNVB-beker

Gepubliceerd: Woensdag 22 januari 2020 20:20

Vitesse naar kwartfinale KNVB-beker

In de achtste finales van het toernooi om de KNVB-beker ging Vitesse woensdagavond op bezoek bij Heracles Almelo. In een matige wedstrijd was Vitesse de sterkste won het met 0-2.

Foto: Omroep Gelderland

Ten opzichte van de gewonnen wedstrijd bij Fortuna Sittard had trainer Edward Sturing zijn basiselftal op een plek gewijzigd: Navarone Foor werd vervangen door Patrick Vroegh.

Bij rust leidde Vitesse met 0-1. Oussama Tannane schoot na 11 minuten raak uit een vrije trap, waarbij keeper Michael Brouwer van de Almeloƫrs er niet lekker bij stond. Afgelopen zaterdag scoorde Tannane op dezelfde manier voor Vitesse in het uitduel bij Fortuna Sittard.

Richting de rust daalde het niveau van het het spel aan beide kanten en zo werd er gerust met een 0-1 tussenstand. Daarbij had Heracles veelal het balbezit maar Vitesse de voorsprong.

Na rust maakte Heracles opnieuw haast en zette het Vitesse onder druk door het tempo op te voeren. Het was echter Tim Matavz die Vitesse met een knap stiftje op 2-0 zette. De spits werd daarbij op maat bediend door Tannane.

De tweede treffer brak het Almelose verzet, want Vitesse kreeg nog mogelijkheden op een derde treffer, maar ontbrak het geluk en dat geluk had Heracles al helemaal niet.

De winnaar van Ajax-Spakenburg is de tegenstander in de kwartfinales.

Deel deze pagina: