Live Live

Vitesse ondanks nederlaag tegen FC Groningen niet uitzichtloos in play-offs

Gepubliceerd: Zondag 19 mei 2019 09:51

Vitesse ondanks nederlaag tegen FC Groningen niet uitzichtloos in play-offs

Vitesse heeft de eerste wedstrijd in de play-offs om Europees voetbal zaterdagavond verloren. Op bezoek bij FC Groningen werd het 2-1 en op die overwinning viel weinig af te dingen.

 

Foto: Vitesse.nl

Het verschil in de competitie was groot tussen Vitesse en FC Groningen, maar op het veld dicteerde de thuisclub het spel in de eerste helft. Het was Mimoun Mahi die op slag van rust voor de terechte voorsprong van Groningen zorgde. 

 

Vitesse moet opzoek naar de gelijkmaker, maar het was FC Groningen dat de voorsprong al snel verdubbelde. Dankzij een benutte strafschop van Samir Memisevic na een overtreding van linksback Max Clark werd het 2-0.

 

Clark maakte iets goed door na 70 minuten de enige treffer voor Vitesse te maken. Met het oog op de dubbele ontmoeting tussen de clubs kan dit wel eens een heel belangrijk uitdoelpunt zijn. Vlak voor tijd miste Thulani Serero nog een uitgelezen kans op de gelijkmaker.

 

De return staat dinsdagavond op het programma. Deze wedstrijd begint om 20.45 uur en is live te volgen via de radio op RTV Arnhem via 105.9 FM.

Deel deze pagina: