Live Live

Vitesse opent seizoen met 2-2 gelijkspel tegen Ajax

Gepubliceerd: Zaterdag 03 augustus 2019 21:21

Vitesse opent seizoen met 2-2 gelijkspel tegen Ajax

tesse heeft de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen met 2-2 gelijkgespeeld tegen Ajax. Het spel van de Arnhemmers was daarbij vooral in de tweede helft bij vlagen goed en dat biedt perspectief voor de volgende wedstrijden.

Foto: Omroep Gelderland

Matúš Bero zette de thuisploeg na een klein kwartier op voorsprong. Zijn bal ging via het been van Ajax-speler Schuurs over de lijn. De voorsprong was tegen de verhoudingen in, maar de GelreDome veerde op.

Ajax stelde via Donny van de Beek na een half uur orde op zaken, nadat Vitesse vlak daarvoor nog goed wegkwam toen Daley Blind op de lat schoot: 1-1. De bezoekers kregen daarna nog mogelijkheden op de 1-2, maar Vitesse hield de schade beperkt tot de rust.

Na rust kwam Vitesse goed uit de kleedkamer en kwam het na tien minuten op voorsprong via Riechedly Bazoer: 2-1. Bryan Linssen mistte een kans op de 3-1 en ook Ajax creëerde kansen maar Hakim Ziyech en Răzvan Marin benutten deze niet.

Halverwege de tweede helft maakte Dusan Tadic de 2-2. Dat leek vanuit buitenspelpositie te zijn, maar scheidsrechter Bas Nijhuis oordeelde anders. 


Een tweede gele kaart en daarmee rood voor Bazoer, vijf minuten voor het einde van de officiële speeltijd, leidde een extra spannende slotfase in, waarbij het publiek in GelreDome er nog eens achter ging staan. Kasper Dolberg en Tadic verzuimden hun kansen te benutten en zo trok Vitesse het punt over de streep.

Deel deze pagina: