Live Live

Vitesse sluit competitie winnend af, FC Groningen tegenstander in play-offs

Gepubliceerd: Woensdag 15 mei 2019 22:41

Vitesse sluit competitie winnend af, FC Groningen tegenstander in play-offs

Vitesse heeft de laatste speelronde van de competitie winnend afgesloten. Een 1-3 zege op VVV-Venlo zorgde ervoor dat de Arnhemmers op de vijfde plek op de ranglijst eindigden.

Foto: Vitesse.nl/ProShots

Hoofdtrainer Leonid Slutskiy moest in de warming-up nog een wijziging doorvoeren in de opstelling. Jake Clarke-Salter werd met lichte knieklachten uit voorzorg op de bank gehouden, waardoor Maikel van der Werff vanaf de eerste minuut zijn opwachting maakte.
 

De eerste kansen waren voor Vitesse, dat een goede eerste helft speelde. Vyacheslav Karavaev maakte na 23 minuten de 0-1, zijn eerste doelpunt voor Vitesse. Martin Odegaard maakte vijf minuten voor rust de 0-2.

VVV werd pas na een uur spelen gevaarlijker en dat leverde halverwege de tweede helft de 1-2 op van Peter van Ooijen. Matus Bero maakte in de slotfase de 1-3.

Vitesse speelt komende zaterdag en volgende week dinsdag de halve finale van de play-offs voor Europees voetbal. De tegenstander is FC Groningen. Zaterdag 18 mei wordt de uitwedstrijd gespeeld in Groningen, deze wedstrijd begint om 20.45 uur.  Dinsdag 21 mei is de return in GelreDome, ook om 20.45 uur. 

Deel deze pagina: